The Game Creators
The Game Creators Home Click to Login
  Hot: July NewsletterReloaded storeAGK
The Game Creators
FPSC X10 / Mystic-Mod: Official Thread

Go to the first page of this board Return to the Forum Menu Post Message
843 Messages - Page   of 22   
Bookmark and Share Search the Forum Next 40

Author Message
budokaiman

FPSC Tool Maker


Joined: Wed Jun 24th 2009
Location: 127.0.0.1
Posted: 4th May 2010 22:49     Edited: 7th Dec 2013 01:03     | link | toggle


Mystic-Mod is the first mod ever for FPS Creator X10. It was originally started by Daniel Wright and budokaiman, and is currently under development by budokaiman.
Mystic-Mod on SourceForge

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Features:

PERFORMANCE
Timer-Based Movement
Uncapped framerate

USABILITY
Money and bank system with huds
Installer instead of .7z (.7z is available, but installer is easier)
Airmod - for more information / documentation of Airmod, please see the official Airmod thread.
Advanced Variable system
FPI Editpad keyword files
Lemur mod V2 - for more information / documentation of Lemur mod V2, please see the official Lemur mod V2 thread.

SCRIPTING COMMANDS

CONDITIONS
+ Code Snippet

ACTIONS
+ Code Snippet


For more detailed info about the scripting commands, you can read the official X10 scripting guide online, or download it.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Download:
1.0.6 (beta)
Installer download:
http://sourceforge.net/projects/mystic-mod/files/1.0.6/Beta/Beta%2001/Mystic-Mod%20Install.exe/download
.7Z download:
http://sourceforge.net/projects/mystic-mod/files/1.0.6/Beta/Beta%2001/Mystic-Mod.7z/download

Notepad++ FPI user defined language:
http://sourceforge.net/projects/mystic-mod/files/1.0.5/FPIN++.xml/download

*Note: Before installing, make sure you update to V1.11, and run the FPSC-Cleaner.exe to ensure that there are no crashes.


"Giraffe is soft, Gorilla is hard." - Phaelax
Back to top
Report this message as abusive
Cormorant5

User


Joined: Mon Jan 25th 2010
Location: Gotham City
Posted: 4th May 2010 22:50           | link | toggle

Woah. Can I be a tester since I share computers with shadow? ultimately can I have that .sig?

"Get the heck out of my house!"
-Albert Einstein
Back to top
Report this message as abusive
budokaiman

FPSC Tool Maker


Joined: Wed Jun 24th 2009
Location: 127.0.0.1
Posted: 4th May 2010 22:52     Edited: 19th Jun 2010 23:22     | link | toggle

Yeah, the sig is free for all to use, just paste this into your sig box on your profile page.
+ Code Snippet

Back to top
Report this message as abusive
pdidy

User


Joined: Sun Dec 31st 2006
Location: Cyberspace
Posted: 5th May 2010 00:42           | link | toggle

great work you have been working hard on this mod
nice to see you have made your own thread.
if you ever get chance to take a look at the sky scoll
that would be realy neat, what do you have in mind for next mod.
checking this post daily .
thanks for your time to make x10 more workable.
i almost given up on x10 but now i know it is going to be better than i expected, hope to see other moders help out here.
must be a big project on your own.
thanks again.
Back to top
Report this message as abusive
budokaiman

FPSC Tool Maker


Joined: Wed Jun 24th 2009
Location: 127.0.0.1
Posted: 5th May 2010 00:46     Edited: 5th May 2010 00:47     | link | toggle

Quote: "what do you have in mind for next mod."
Next I plan to get ironsights and gamepads working, then I'll ask for a list of what people believe are the most fundamental features that X10 should have had in the beginning, then I will see what happens from there. So, you guys should start thinking up what are the most fundamental features for X10.

@Everyone:
I should have mentioned this, but I have tested all commands that are in the list, and made sure that all of them work, so you should have no problems using them.

Back to top
Report this message as abusive
rosemary

User


Joined: Sun Apr 27th 2008
Location: Cyberspace
Posted: 5th May 2010 09:29           | link | toggle

one of the things i would like to have in x10 is multiple textures
same as x9, performance isues or not it should have been an option.
Back to top
Report this message as abusive
science boy

FPSC Reloaded TGC Backer


Joined: Fri Oct 3rd 2008
Location: Cyberspace
Posted: 5th May 2010 16:42           | link | toggle

hi budokaiman.

top work on new thread and all is good except map editor actual space is still 40 x 40.

its sized correct if this is what is meant.

but still no joy.

just letting you know in case,
unless i have done it wrong?

cheers anyway.

an unquenchable thirst for knowledge of game creation!!!
Back to top
Report this message as abusive
Crusader2

User


Joined: Fri Aug 8th 2008
Location: Somewhere...
Posted: 5th May 2010 17:19           | link | toggle

Asymetrical dual wielding would be an amazing addition to X10, but, as I understand from Plystire, is incredibly difficult to code and is very time consuming. But... Dual Chugshots...

Either way, very impressive work! Well done!

Best Regards,
Crusader2

"BOINK!" -The Scout
Back to top
Report this message as abusive
Soviet176

User


Joined: Sat Sep 19th 2009
Location: Volgograd
Posted: 5th May 2010 17:40           | link | toggle

The map editor was coded correctly as it has the original blocks. I have not seen any performance drags.

Back to top
Send AIM user a message
Report this message as abusive
SikaSina Games

User


Joined: Wed Dec 5th 2007
Location: Reading, UK
Posted: 5th May 2010 18:11     Edited: 5th May 2010 19:54     | link | toggle



. In other words, I've favourite'd this. Spectacular work budokai, I'll try this in a while.

Since I'm allowed to drink now (supervised)...let's have a to celebrate

-EDIT-Make it 2 hours. DVD Ripper doesn't appreciate other apps running in the background, hell knows what'll happen when I run FPSC-Game xD.

-SSG

--=. ,=--
"Nobody 'freaking' changes. Nobody is reborn, it's all BS. It's all a 'freaking' lie!" - Amanda, SAW III
Back to top
Report this message as abusive
budokaiman

FPSC Tool Maker


Joined: Wed Jun 24th 2009
Location: 127.0.0.1
Posted: 5th May 2010 20:57           | link | toggle

Quote: "top work on new thread and all is good except map editor actual space is still 40 x 40."
You're right, however, I also tested the first version, that Daniel released, that doesn't work properly either, so I will get onto fixing that now, and then update.

Quote: "ne of the things i would like to have in x10 is multiple textures "
I'm sorry, but I don't understand. Are you talking about detail mapping?

Back to top
Report this message as abusive
SikaSina Games

User


Joined: Wed Dec 5th 2007
Location: Reading, UK
Posted: 5th May 2010 21:04           | link | toggle

I tried the mod, and I liked it. The camera recoil was slightly annoying since it jumped when I moved the mouse when firing, the player recoil didn't work (I guess it pushes the player back which it didn't) and you can still cause the recoil to take effect when reloading an occupied round (so like 25/30 or 14/20 bullets left) by shooting. Apart from that, it's a very nice mod and, as said before, the map editor's grid wasn't allowing access to the outer grid.

I think the recoil could do with a bit of a crawl effect (as in a random pattern, not just straight up), and not return to the original angle once shot (a bit like Airmod's recoil) .

-SSG

--=. ,=--
"Nobody 'freaking' changes. Nobody is reborn, it's all BS. It's all a 'freaking' lie!" - Amanda, SAW III
Back to top
Report this message as abusive
Soviet176

User


Joined: Sat Sep 19th 2009
Location: Volgograd
Posted: 5th May 2010 21:08           | link | toggle

Indeed I have noticed that with the recoil. Sometimes when shooting the gun actually goes down instead of up. I have also noticed that when shooting any automatic weapon like an m4 you can get about 4 rounds off before the recoil takes place again. Meaning, when you first hit the trigger the camera jolts up once, then it starts to go back down, but by then you have already let off another 4 rounds. So it's kind of slow. Where as real recoil any bullet shot would be a jolt.

Back to top
Send AIM user a message
Report this message as abusive
budokaiman

FPSC Tool Maker


Joined: Wed Jun 24th 2009
Location: 127.0.0.1
Posted: 5th May 2010 21:25           | link | toggle

Quote: "the player recoil didn't work (I guess it pushes the player back which it didn't)"
Yes, that isn't coded yet, but you did figure out what it will do.

Quote: " you can still cause the recoil to take effect when reloading an occupied round (so like 25/30 or 14/20 bullets left) by shooting."
Will fix that now.

Quote: "I think the recoil could do with a bit of a crawl effect (as in a random pattern, not just straight up),"
Will also fix now.

Quote: "So it's kind of slow"
Should I simply increase the speed for automatic weapons, or offer a recoil speed option?

Back to top
Report this message as abusive
Le Shorte

FPSC Reloaded TGC Backer


Joined: Mon Apr 6th 2009
Location: Wisconsin
Posted: 5th May 2010 21:42           | link | toggle

Oooh, recoil speed would be nice
About to test the new beta. Nice thread, much better.

Proper grammar and all!

Jon

http://forum.thegamecreators.com/?m=forum_view&t=166194&b=25
RADS, X10 Game. Still in Development as of 4/6/10
Back to top
Report this message as abusive
budokaiman

FPSC Tool Maker


Joined: Wed Jun 24th 2009
Location: 127.0.0.1
Posted: 5th May 2010 21:46           | link | toggle

Quote: "Oooh, recoil speed would be nice"
I'd still like to be able to find out how to link the recoil to the animation speeds.

Back to top
Report this message as abusive
Soviet176

User


Joined: Sat Sep 19th 2009
Location: Volgograd
Posted: 5th May 2010 21:53           | link | toggle

Quote: "I'd still like to be able to find out how to link the recoil to the animation speeds."

Might be in the air mod code, I am the owner would have no problems with you using that small piece.

Back to top
Send AIM user a message
Report this message as abusive
Shadowtroid

User


Joined: Wed Dec 23rd 2009
Location: nope
Posted: 5th May 2010 21:53           | link | toggle

As much as I think you are tired of hearing this, Airmod would be a great addition. Honestly, that would solve many problems. There's so much it can do. If you could also figure out a way to use the map editor edit recoil thing, that'd be even better.

Back to top
Report this message as abusive
Soviet176

User


Joined: Sat Sep 19th 2009
Location: Volgograd
Posted: 5th May 2010 23:35           | link | toggle

Didn't want to post here but the thing is down budokaiman for maintenance. Small bug. Crashing still occurs for multi player games only. Single play works and loads beautifully. Just for MP.

Back to top
Send AIM user a message
Report this message as abusive
Le Shorte

FPSC Reloaded TGC Backer


Joined: Mon Apr 6th 2009
Location: Wisconsin
Posted: 5th May 2010 23:55           | link | toggle

Alright, just want to ask: What is the .rar with the password? Couldn't find a download for that on the googlecode. No email was in my inbox. Did your email fail again?

http://forum.thegamecreators.com/?m=forum_view&t=166194&b=25
RADS, X10 Game. Still in Development as of 4/6/10
Back to top
Report this message as abusive
Google Ad
Back to top
 
budokaiman

FPSC Tool Maker


Joined: Wed Jun 24th 2009
Location: 127.0.0.1
Posted: 6th May 2010 01:05           | link | toggle

Well, I am starting on adding Airmod, so expect it to be a while before the next release.

Back to top
Report this message as abusive
Nilloc

User


Joined: Sat Nov 14th 2009
Location: Cyberspace
Posted: 7th May 2010 02:18           | link | toggle

thanks man this is great

Wat a signature?
Back to top
Report this message as abusive
SikaSina Games

User


Joined: Wed Dec 5th 2007
Location: Reading, UK
Posted: 7th May 2010 17:36           | link | toggle

Ok, this is serious. Every time I start up Windows now, I get a number of infected processes/viruses named hriwya, NSD and LCB opening as well. I can end the processes, but the main virus is a Directory Virus, which changes location every time it's found. I got this when download Mystic Mod I think, I haven't downloaded anything after this and I didn't have the processes before. I'm not putting the blame on you, but I suggest you re-upload the MM file as I think the EXE was infected. I'm running a Virus removal tool right now to see if it can get rid of them, but if all else fails, I don't know what to do. I haven't spotted any pulldowns on my system apart form the hriwya using 50% of my RAM when the process is up, yet none of the other viruses have done anything from what I know.

Apart from that, this mod really looks like it's coming on well .

-SSG

--=. ,=--
"Nobody 'freaking' changes. Nobody is reborn, it's all BS. It's all a 'freaking' lie!" - Amanda, SAW III
Back to top
Report this message as abusive
budokaiman

FPSC Tool Maker


Joined: Wed Jun 24th 2009
Location: 127.0.0.1
Posted: 7th May 2010 17:47           | link | toggle

Thanks SSG, I'm removing the download for now, I will run some diagnostics, and see if it somehow imbeded itself somewhere. I am also going to run a virus scan on my computer, to see if I have the virus. Thanks for brining this up.

Back to top
Report this message as abusive
SikaSina Games

User


Joined: Wed Dec 5th 2007
Location: Reading, UK
Posted: 7th May 2010 18:04           | link | toggle

Ok, just be careful, if you notice that over 75% of your RAM is being used, go to Processes on Task Manager, look for 'Hriwya', 'NZT' or 'Lbn' and end their processes. It may have been my fault too since I never use Anti-Viruses too, but I've never found a use for them since I never visit harmful sites (I only visit Facebook, TGC and a few other trusted sites).

-SSG

--=. ,=--
"Nobody 'freaking' changes. Nobody is reborn, it's all BS. It's all a 'freaking' lie!" - Amanda, SAW III
Back to top
Report this message as abusive
Soviet176

User


Joined: Sat Sep 19th 2009
Location: Volgograd
Posted: 7th May 2010 18:37           | link | toggle

Hmm, I scanned the connection between google and myself. Updated the SVN and re-downloaded the mod from this site, I have scanned with kaspersky 2010. Nothing came up. Nothing suspicios either.

Back to top
Send AIM user a message
Report this message as abusive
SikaSina Games

User


Joined: Wed Dec 5th 2007
Location: Reading, UK
Posted: 7th May 2010 18:39           | link | toggle

Yikes, I never had the viruses before, and I didn't download anything after downloading this.... I might have to do a system point restore if all else fails methinks "/.

-SSG

--=. ,=--
"Nobody 'freaking' changes. Nobody is reborn, it's all BS. It's all a 'freaking' lie!" - Amanda, SAW III
Back to top
Report this message as abusive
Soviet176

User


Joined: Sat Sep 19th 2009
Location: Volgograd
Posted: 7th May 2010 19:11           | link | toggle

Sometimes you do not have to download anything. If you have a toolbar like a google toolbar or yahoo tool bar can send your system viruses. Someone could also have attacked your network. Most viruses are coded to activiate when your system is at its weakest point in security.

Back to top
Send AIM user a message
Report this message as abusive
SikaSina Games

User


Joined: Wed Dec 5th 2007
Location: Reading, UK
Posted: 7th May 2010 19:23           | link | toggle

, I think I'll just wreak havoc on the mofo virus then. I use Google Chrome too, so there technically aren't any 3rd-party plug-ins for a toolbar etc.

-SSG

--=. ,=--
"Nobody 'freaking' changes. Nobody is reborn, it's all BS. It's all a 'freaking' lie!" - Amanda, SAW III
Back to top
Report this message as abusive
budokaiman

FPSC Tool Maker


Joined: Wed Jun 24th 2009
Location: 127.0.0.1
Posted: 7th May 2010 21:06           | link | toggle

I scanned all of the files for the mod, none of them have any viruses attached. I re-uploaded everything. I hope you get the issue sorted out.

Back to top
Report this message as abusive
Le Shorte

FPSC Reloaded TGC Backer


Joined: Mon Apr 6th 2009
Location: Wisconsin
Posted: 7th May 2010 23:43           | link | toggle

Aah, so I'm not the only one. When I downloaded the latest beta, Norton said it blocked an attack on my computer.

http://forum.thegamecreators.com/?m=forum_view&t=166194&b=25
RADS, X10 Game. Still in Development as of 4/6/10
Back to top
Report this message as abusive
Soviet176

User


Joined: Sat Sep 19th 2009
Location: Volgograd
Posted: 7th May 2010 23:55           | link | toggle

Did some research. Those are false positives. Meaning, the way FPSC was coded. It uses your key strokes to do what ever it does. Comes up as a possible PDM keylogger. But it isn't.

Back to top
Send AIM user a message
Report this message as abusive
Nilloc

User


Joined: Sat Nov 14th 2009
Location: Cyberspace
Posted: 8th May 2010 01:45           | link | toggle

downloaded scanned the file with avg 2 times scaned whole computer 1 time and all the fpscx10 files and no threat found

Wat a signature?
Back to top
Report this message as abusive
budokaiman

FPSC Tool Maker


Joined: Wed Jun 24th 2009
Location: 127.0.0.1
Posted: 8th May 2010 01:51           | link | toggle

I also scanned my whole computer, and ran a custom scan of the Mystic-Mod files, with 2 different anti-virus softwares, and found nothing.

Back to top
Report this message as abusive
science boy

FPSC Reloaded TGC Backer


Joined: Fri Oct 3rd 2008
Location: Cyberspace
Posted: 8th May 2010 18:29           | link | toggle

i scanned with malware bytes avg ad aware no issues, also microsoft malware too and search and destroy so they are not getting it. sometimes on vista in the past my usage was at 100 all the time, so i just did a factory setting, but that was me being extreme.

an unquenchable thirst for knowledge of game creation!!!
Back to top
Report this message as abusive
pdidy

User


Joined: Sun Dec 31st 2006
Location: Cyberspace
Posted: 9th May 2010 09:38           | link | toggle

@SikaSina Games


It may have been my fault too since I never use Anti-Viruses too, but I've never found a use for them since I never visit harmful sites (I only visit Facebook, TGC and a few other trusted sites).
Back to top
Report this message as abusive
SikaSina Games

User


Joined: Wed Dec 5th 2007
Location: Reading, UK
Posted: 9th May 2010 13:58           | link | toggle

@pdidy,

Que?

I've left my PC for now until I come to a verdict if I should either delete the viruses for good, install and Anti-Virus and let it deal with it, or disable their processes, leaving them on yet now allowing them to run. I'm definitely sure I got them after Mystic Mod, but the virus might have slipped in through our network (it is TERRIBLE ). Sorry about the hassle, I'm still going to use MM though xD. I might just see if a System Restore Point will fix it.

-SSG

--=. ,=--
"Nobody 'freaking' changes. Nobody is reborn, it's all BS. It's all a 'freaking' lie!" - Amanda, SAW III
Back to top
Report this message as abusive
Toasty Fresh

User


Joined: Sun Jun 10th 2007
Location: In my office, making poly-eating models.
Posted: 10th May 2010 02:30           | link | toggle

Is ironsights capability in the works?
Back to top
Report this message as abusive
budokaiman

FPSC Tool Maker


Joined: Wed Jun 24th 2009
Location: 127.0.0.1
Posted: 10th May 2010 15:09           | link | toggle

Quote: "Is ironsights capability in the works? "
Yes, Airmod will be in the next update.

Back to top
Report this message as abusive
science boy

FPSC Reloaded TGC Backer


Joined: Fri Oct 3rd 2008
Location: Cyberspace
Posted: 10th May 2010 15:25           | link | toggle

just to get an idea of your huge work load.

airmod
dualshock
larger area


how as it been on dualshock and area map?

an unquenchable thirst for knowledge of game creation!!!
Back to top
Report this message as abusive

Go to the first page of this board Return to the Forum Menu Post Message
843 Messages - Page   of 22   
Search the Forum Next 40

This is a multi-page thread older than 30 days.
Go to the last page to check if you can reply to it.

Forum Search

Enter a word or phrase to search our Forum for:

Thread Subject Search
Search Phrase:
Search Scope: Entire forum
Just this board
 
Google Forum Search
Search Phrase:
 
Apollo v2.02


Privacy Policy AUP Top of Page