The Game Creators
The Game Creators Home Click to Login
  Hot: October NewsletterAGK V2 Alpha 7.1AGK V108.xx
The Game Creators
FPSC X10 / FPS Creator x10 runtime error...using windows 7...help!

Go to the first page of this board Return to the Forum Menu Post Message
5 Messages - Page   of 1   
Bookmark and Share Search the Forum

Author Message
Mang

User


Joined: Mon Jun 14th 2010
Location: Cyberspace
Posted: 15th Jun 2010 05:13           | link | toggle

it says 'fpsc game has stopped working' and then it has an error report that closes the program.

I installed a directx sdk file from june 2010 along with another file that updated older directx versions from the microsoft.com website but before that FPSC x10 wouldn't even run in my windows 7 home premium at all without telling me I needed at least directx 10 to run the program. Doesn't windows 7 come with directx 11 already? But anyway, I got as far as being able to run the program, but not being able to use runtime tests yet. (something with direct3d missing or unable to be detected or etc)

So what exactly are the directx files or any files that I need in order for the runtime to work in 7? Are there files that just need to be moved into the FPSC folder? There is such limited support on this topic and I was wondering what files can support every aspect of this program in a newer windows OS.

Can you guys help me out?
Back to top
Report this message as abusive
The Next

Forum Admin


Joined: Mon Dec 3rd 2007
Location: United Kingdom
Posted: 15th Jun 2010 09:44           | link | toggle

What graphics card do you have? and i will be able to help you. Also check my "System Requirements" thread at the top of the FPSC X10 forum that may have some help in there.

Windows 7 Pro, Intel Core 2 Duo 2.8Ghz, 4GB DDR3, Dual nvidia SLI 9800GT 1GB, 1.5TB Hard disk, OS installed on solid state drive
Back to top
Report this message as abusive
Google Ad
Back to top
 
Mang

User


Joined: Mon Jun 14th 2010
Location: Cyberspace
Posted: 15th Jun 2010 17:07           | link | toggle

well, I have a mac, but it is running windows 7 on it. I've gotten games on steam to work with the graphics card I have, but it says that steam hasn't found my graphics card in their database...wonder if it's the same case here. NVIDIA GeForce GT 330M
Back to top
Report this message as abusive
Mang

User


Joined: Mon Jun 14th 2010
Location: Cyberspace
Posted: 16th Jun 2010 06:22           | link | toggle

is anyone still reading this?
Back to top
Report this message as abusive
Nilloc

User


Joined: Sat Nov 14th 2009
Location: Cyberspace
Posted: 19th Jun 2010 23:27           | link | toggle

go check the sticky above to see what graphics cards work on it

Who da man?!
Back to top
Report this message as abusive

Go to the first page of this board Return to the Forum Menu Post Message
5 Messages - Page   of 1   
Search the Forum

Sorry, but it has been so long since anyone replied to this Thread that it has been automatically locked.
You may read it but not reply.

Forum Search

Enter a word or phrase to search our Forum for:

Thread Subject Search
Search Phrase:
Search Scope: Entire forum
Just this board
 
Google Forum Search
Search Phrase:
 
Apollo v2.02


Winter Sale
Privacy Policy AUP Top of Page