Sorry your browser is not supported!

You are using an outdated browser that does not support modern web technologies, in order to use this site please update to a new browser.

Browsers supported include Chrome, FireFox, Safari, Opera, Internet Explorer 10+ or Microsoft Edge.

Program Announcements / - Extended Terrain XYZ - new, layer based MAPEDITOR, works in realtime!!!

Author
Message
KISTech
15
Years of Service
User Offline
Joined: 8th Feb 2008
Location: Aloha, Oregon
Posted: 26th Mar 2009 22:38
I think I read above somewhere that you're using Vista.

If you've installed under Program Files, or any other subdirectory, take your ExtendedTerrainXYZ folder and copy it to the root of C.

I'll assume you're already running it as Administrator.

Run it from that location and see what happens.

Master Xilo
16
Years of Service
User Offline
Joined: 8th Sep 2006
Location: Bern, Switzerland
Posted: 26th Mar 2009 22:56
It must be installed in a "private"/user specific folder (My Documents for example)

KISTech
15
Years of Service
User Offline
Joined: 8th Feb 2008
Location: Aloha, Oregon
Posted: 26th Mar 2009 23:51
I only suggested the root of C because that's what my DBPro game seems to respond to with Vista. I suppose either would work. The basis being that a directory created in the root isn't subjected to a lot of the security issues that all the stuff in Program Files is.

cram
16
Years of Service
User Offline
Joined: 27th Jan 2007
Location: Belgium
Posted: 26th Mar 2009 23:54
If I extract the zip/rar file I got this error's
Almost all filles are broken

A download it a few time,but i got the same error's
BealziBob
18
Years of Service
User Offline
Joined: 9th Jul 2004
Location: The Grim North (UK)
Posted: 27th Mar 2009 01:42 Edited at: 27th Mar 2009 01:44
It makes absolutley no difference where I install it, same error:
Runtime Error 105 - File does not exist at line 776

Defies all reason!?!

Why should it work on one system and not another?

There is a rogue dependancy in the executable somewhere, the question is,....where?

An old DBPro man but still: Just a casual observer.
pureanimosity
13
Years of Service
User Offline
Joined: 27th Mar 2009
Location: The International Space Station
Posted: 27th Mar 2009 18:07
I too am having a similar error message when I attempt to run Extended Terrain.

Runtime Error 105 - File does not exist at line 777 (not 776 for me, but 777)

Any help would be greatly appreciated.
KISTech
15
Years of Service
User Offline
Joined: 8th Feb 2008
Location: Aloha, Oregon
Posted: 27th Mar 2009 18:14
@cram, I've not used 7-Zip, but I'm assuming it asked for the unzip password. Maybe try a different unzip program and/or make sure you copy your unzip password exactly as it is shown in the email you received.

@BealziBob, sounds like you're right. Only Xilo can tell us what the significance of line 776 is in relation to what the dependancy might be.

Master Xilo
16
Years of Service
User Offline
Joined: 8th Sep 2006
Location: Bern, Switzerland
Posted: 27th Mar 2009 19:06
Line 776 is opening a downloaded file. If it couldn't download it, there's nothing to open.

You don't need 7zip to exctract it, it's a self exctracting exe, just double click it.

BealziBob
18
Years of Service
User Offline
Joined: 9th Jul 2004
Location: The Grim North (UK)
Posted: 27th Mar 2009 20:55 Edited at: 27th Mar 2009 20:57
With all due respect, "a downloaded file" isn't very helpful Master Xilo.

What file in particular?
One from the zip or from your auto update?
Is an internet connection required to run this software?
Can you provide more details and perhaps the file in question?

At the very least you should be providing your potential customers with this information in the readme.

An old DBPro man but still: Just a casual observer.
Master Xilo
16
Years of Service
User Offline
Joined: 8th Sep 2006
Location: Bern, Switzerland
Posted: 27th Mar 2009 21:26
To get the autoupdate working yes, but otherwise not.
The error on line 776 can only occur if it couldn't create the file it downloads.
If there was no internet connection, it wouldn't have tried to download it.

so for some reason, dbp has no permission to create a file in the folder you placed the exe...

cram
16
Years of Service
User Offline
Joined: 27th Jan 2007
Location: Belgium
Posted: 27th Mar 2009 23:12 Edited at: 27th Mar 2009 23:20
When I open the exe then i fill the password in,I have received via mail
But I get all these error's.

The download link I received where the exe file is van MegaUpload

This is the mail I have received from you

Hello,

Thank you for buying the Extended Terrain XYZ Mapeditor.

Here your download link and your password:



Password

*******************************************************



Link



http://www.megaupload.com/*******



Info

-Don't give your link or password to others

-It’s a self extracting, password protected 7zip exe file

-If you have ANY problems, just write me a mail!



— Paul Frischknecht

http://www.freewebs.com/hurricane-eyeentertainment/

a different unzip program give the same error's
cram
16
Years of Service
User Offline
Joined: 27th Jan 2007
Location: Belgium
Posted: 28th Mar 2009 20:22 Edited at: 29th Mar 2009 21:00
May still not enjoy the program
Once again for the umpteenth times a downloaded it,
I enter my password,file is broken file is broken and so on.
I have a suspicion that a I have have a bad download link
received via mail.
cram
16
Years of Service
User Offline
Joined: 27th Jan 2007
Location: Belgium
Posted: 29th Mar 2009 21:55
Let me explain step by step how I install the program.

1.I click on the download link,I have received via mail.
I come here



2.After downloading I get this file


3.I double click on this file. And this will appear.


4.I choose where to install the program.
I enter my password and press ok



5.But I get following error's




6.There appears a map of only 4.00 KB


7.And this is the contents of the folder
KISTech
15
Years of Service
User Offline
Joined: 8th Feb 2008
Location: Aloha, Oregon
Posted: 30th Mar 2009 00:46
Do you copy and paste the password from the email, or do you enter it manually. (I know it seems a silly question, but you didn't specify..)

cram
16
Years of Service
User Offline
Joined: 27th Jan 2007
Location: Belgium
Posted: 30th Mar 2009 01:29 Edited at: 30th Mar 2009 01:30
Quote: "Do you copy and paste the password from the email, or do you enter it manually. (I know it seems a silly question, but you didn't specify..)"


I copy and paste the password.
Manually give the same problem.
KISTech
15
Years of Service
User Offline
Joined: 8th Feb 2008
Location: Aloha, Oregon
Posted: 30th Mar 2009 19:09
I would email Master Xilo directly through the link in his post, and see if he can issue you a new download and password. Sounds like something didn't mesh quite right.

cram
16
Years of Service
User Offline
Joined: 27th Jan 2007
Location: Belgium
Posted: 30th Mar 2009 22:58
Quote: "I would email Master Xilo directly through the link in his post, and see if he can issue you a new download and password. Sounds like something didn't mesh quite right."


Okay I sent him an email, hopefully he find a solution.
Becouse I would now finally work with his wonderful program
cram
16
Years of Service
User Offline
Joined: 27th Jan 2007
Location: Belgium
Posted: 31st Mar 2009 23:19
Still no reaction
I can bombard him with emails,but I do it not.
I wait another week,if I hear nothing.I send again an e-mail.

Hopefully by then,the problem is solved.
Since 2009/3/24 this program would not install
cram
16
Years of Service
User Offline
Joined: 27th Jan 2007
Location: Belgium
Posted: 3rd Apr 2009 01:45
@ Master Xilo Did you receive my e-mail?A few days ago about my problem?????
Master Xilo
16
Years of Service
User Offline
Joined: 8th Sep 2006
Location: Bern, Switzerland
Posted: 3rd Apr 2009 18:23
I did look at and made some reasearch.
There's really no reason why it shouldn't work.
You say you can't unzip it/it says there are broken files?
I'll reupload it as a zip and send a mail to you is that OK for you?

I'm sorry for the delay.

cram
16
Years of Service
User Offline
Joined: 27th Jan 2007
Location: Belgium
Posted: 3rd Apr 2009 21:29
Does not work
Now I get following error

Runtime Error 105-File does not exist at line 776
cram
16
Years of Service
User Offline
Joined: 27th Jan 2007
Location: Belgium
Posted: 11th Apr 2009 19:16
I still get that error
Aeros
13
Years of Service
User Offline
Joined: 11th Apr 2009
Location:
Posted: 12th Apr 2009 06:41
Hey, I was wondering if you could either add support for a filetype that's really just a bunch of bytes indicating height, overlay, northwall, eastwall, roof, and color of the tile packed into a bytebuffer which I call a sector, which holds 48x48 tiles of 10 bytes each holding information about the tile? I'd offer more info surely, if you're interested, my MSN is Aeros@stork.pk if not, how much would the source cost me? Just curious.
cram
16
Years of Service
User Offline
Joined: 27th Jan 2007
Location: Belgium
Posted: 17th Apr 2009 23:23
I got a new exe It works now, thank you
Master Xilo
16
Years of Service
User Offline
Joined: 8th Sep 2006
Location: Bern, Switzerland
Posted: 19th Apr 2009 20:46 Edited at: 1st May 2009 20:17
I created & uploaded a demo for everyone to try out.

Could a mod please change the topic title to:
- Extended Terrain XYZ - layer based, realtime map editor, demo version available

KISTech
15
Years of Service
User Offline
Joined: 8th Feb 2008
Location: Aloha, Oregon
Posted: 27th Apr 2009 22:20
Has anyone ported the import code to GDK.Net?

I'd love to use this in C#.

BealziBob
18
Years of Service
User Offline
Joined: 9th Jul 2004
Location: The Grim North (UK)
Posted: 29th Apr 2009 03:39
Just a quick note to report back after all my troubles with XYZ (read back a page):

Latest update of XYZ works flawlessly on my system, good work Master Xilo, good to see you are keen to keep your customers happy.

An old DBPro man but still: Just a casual observer.
mike45
14
Years of Service
User Offline
Joined: 24th Mar 2008
Location: California
Posted: 14th May 2009 17:07
I downloaded xyz about a year ago, and due to some computer problems I need to download it again. I sent you an e-mail last week and haven't gotten a reply yet. Can you check your e-mails and get back to me?

Login to post a reply

Server time is: 2023-02-08 23:39:01
Your offset time is: 2023-02-08 23:39:01