Sorry your browser is not supported!

You are using an outdated browser that does not support modern web technologies, in order to use this site please update to a new browser.

Browsers supported include Chrome, FireFox, Safari, Opera, Internet Explorer 10+ or Microsoft Edge.

Work in Progress / CodeSurge 2 - Coming Soon

Author
Message
enderleit
15
Years of Service
User Offline
Joined: 30th May 2007
Location: Denmark
Posted: 25th Sep 2010 18:52
Another bug:

I have this line...



and I want to add "UFC_Timer(i).elapsed - " before the "UFC_Timer(i).duration" at the end of the line, like this:



So I start typing "UFC_Timer(i)." and the code-completion window pops up, and I select "elapsed" from the list, and press enter. But now the line looks like this:



It erased "UFC_Timer" from the "UFC_Timer(i).duration" statement.

- enderleit
hyrichter
18
Years of Service
User Offline
Joined: 15th Feb 2004
Location: Arizona
Posted: 5th Nov 2010 07:59
So, has everyone forgotten me by now? It's almost midnight, and I'm back with another beta. All this does is a bunch of bug fixes on the code completion.

Quote: "When I want to select a full line of code, I click in the line numbers panel and the code is selected."


Done! See how you like this beta now.
@enderleit:
It might be something messed up in your registry on the file associations. It's always worked for me. The bug with the autocomplete overwriting your text is in the component itself. I need to dig into its source and see what's going on. Delphi often does the same thing to me, and I know how annoying it can be.

I really slacked off on this project. Please accept my apologies for that, everyone. I really haven't totally abandoned this, though I do sometimes let it roll around the subconscious parts of my brain for months at a time before doing anything.

Anyway, try it out. I'm especially curious to see how well the code completion works out for you as well as the jump to declaration feature. Just a note on the declarations...it only jumps to functions, labels, types, or variables that have been defined as global. I haven't got it working with local variables yet.

I've also found a modified version of SynEdit floating around on Sourceforge that is supposed to have code folding and a few other nice features added to it. I need to spend some time to see if I can get that working as that would then make CodeSurge the ultimate IDE, and you'd have absolutely no excuses not to use it.

CodeSurge
Version 2 coming soon!

Attachments

Login to view attachments
Diggsey
16
Years of Service
User Offline
Joined: 24th Apr 2006
Location: On this web page.
Posted: 5th Nov 2010 11:50
@hyrichter
We haven't forgotten you

Good luck with code folding, etc!

[b]
hyrichter
18
Years of Service
User Offline
Joined: 15th Feb 2004
Location: Arizona
Posted: 5th Nov 2010 17:11
@Diggsey,
What ever happened with your DBP debugger project? I haven't looked into it much, but do you think your debugger library will still work with the current version of DBP? If I could get a somewhat decent debugger integrated into CodeSurge, that would make it the absolute ultimate IDE!

CodeSurge
Version 2 coming soon!
hyrichter
18
Years of Service
User Offline
Joined: 15th Feb 2004
Location: Arizona
Posted: 9th Nov 2010 04:35
No comments? Does that mean it's perfect?

CodeSurge
Version 2 coming soon!
GIDustin
14
Years of Service
User Offline
Joined: 30th May 2008
Location:
Posted: 9th Nov 2010 04:57
I used it for quite some time with my server/client program. I had one instance open on each monitor. After awhile, the list of functions/labels/etc on the right stopped updating. Had to close the program to get them working again.

Also, the settings didn't seem to save properly. I set the "tab spaces" to 2, and it never seemed to stick. It may or may not have had anything to do with having 2 instances open at once...

Otherwise it seemed to run great. If you are looking for optional features, perhaps the compiling could be detached from the main app so that after I click "compile" I can go back to coding while it compiles.

I didn't notice you post a new version above so maybe I will take that for a test run for awhile.

hyrichter
18
Years of Service
User Offline
Joined: 15th Feb 2004
Location: Arizona
Posted: 9th Nov 2010 05:06
Thanks for the feedback. The issue with not saving settings probably did have something to do with having two instances open at once. The settings would be saved from whichever instance was shut down last.

CodeSurge
Version 2 coming soon!
Alfa x
16
Years of Service
User Offline
Joined: 1st Jul 2006
Location: Colombia
Posted: 23rd Nov 2010 22:47
Hi hyrichter,
you talked once about reducing compile times, I dont know if you have looked into this again.

CHeers.
Westmere
12
Years of Service
User Offline
Joined: 12th Mar 2010
Location: Germany
Posted: 22nd Dec 2010 21:40
Hi hyrichter,

let me thank you first for creating an invaluable tool for DBP programming. I used CodeSurge 1.4 until today when I decided to try your newer beta. So far it works great and it's good to see that you chose to improve on your already great IDE instead of messing everything up like many companies by creating a totally new version 2.0

I will surely buy a copy of your IDE once it is finished. I hope you will supply us with beta's until that time as the current one says it's gonna expire on December 31st.

One small bug report about type completion (possibly in the other completions as well I haven't tried that):

If there are a lot of entries so that you can scroll the list of possible completions the last one in the list is on a position that would put it just after the list. Sounds weird but I don't know how to describe it, so I added a small screeny, the selected (and existing!) entry is the blue line at the bottom of the selection box (scroll bar's probably adjusted to 1 line less then there are entries). The Type in question has 40 variables in it.

Keep up the great work.

Attachments

Login to view attachments
Lost Dragon
12
Years of Service
User Offline
Joined: 22nd Aug 2010
Location:
Posted: 7th Jan 2011 22:26
Hi.

I just started using 1.4c build 4 and it's the only IDE that I can seem to make project files work properly in.

I'm keeping an eye on CS2.0!

Thanks for your hard work.
TheComet
15
Years of Service
User Offline
Joined: 18th Oct 2007
Location: I`m under ur bridge eating ur goatz.
Posted: 8th Apr 2011 21:33
This is quite a big bump, but I have a suggestion for a feature. I really hate jumping back and forth in my code, could you add a feature that allows me to jump to previously set positions in the code using user-defined shortcut keys? That would be really awesome

Also, you're doing a great job so far

TheComet

Alfa x
16
Years of Service
User Offline
Joined: 1st Jul 2006
Location: Colombia
Posted: 2nd May 2011 00:37 Edited at: 2nd May 2011 01:05
Hi,
how are you doing?.
are you planning on a release date?

cheers
Diggsey
16
Years of Service
User Offline
Joined: 24th Apr 2006
Location: On this web page.
Posted: 3rd May 2011 02:21
@TheComet
You can already do that!
Press control+shift+number to set a bookmark on the current line
Press control+number to go to a bookmark

[b]
DemonHill
14
Years of Service
User Offline
Joined: 20th Mar 2008
Location:
Posted: 15th Aug 2011 14:54
I for one would love to buy this, for a resonable amount. When will it be released please ?
LarryP
11
Years of Service
User Offline
Joined: 3rd Sep 2011
Location:
Posted: 5th Sep 2011 02:34
The beta has timed out. Bummer. Any news here!
freight hopper
18
Years of Service
User Offline
Joined: 26th Dec 2003
Location: Just beyond the Dunsmuir yard limits
Posted: 7th Sep 2011 19:51
Hyrichter . . . snap out of it . . . the world needs your editor!

TheComet
15
Years of Service
User Offline
Joined: 18th Oct 2007
Location: I`m under ur bridge eating ur goatz.
Posted: 26th Dec 2011 13:06
Is this dead?


Don't click.
Westmere
12
Years of Service
User Offline
Joined: 12th Mar 2010
Location: Germany
Posted: 27th Dec 2011 15:13
Looks like it...


Login to post a reply

Server time is: 2022-12-02 20:30:33
Your offset time is: 2022-12-02 20:30:33