Sorry your browser is not supported!

You are using an outdated browser that does not support modern web technologies, in order to use this site please update to a new browser.

Browsers supported include Chrome, FireFox, Safari, Opera, Internet Explorer 10+ or Microsoft Edge.

FPS Creator X10 / Error on test level

User Offline
Joined: 8th Jan 2011
Location: Victoria, Canadarrrrr
Posted: 9th Jan 2011 23:01
I recently constructed a section of a level using FPS Creator X10. Every time I attempt to "Test Level" I recieve the following error while it is "Creating entity elements...", the rather standard:
"FPSC Game has stopped working"

Followed by the
"Application has encountered a problem and needs to close"

For some reason now I can not reproduce the said errors above! Now it loads into "test game" but the entire level doesn't render correctly, there was still physics and collision with walls and entities, but the segments and fences did not render, while doors, barrels and bottles did.

Entities Used














Segments Used


Bunker Storage Area Low

Bunker Storage Area Mid

Bunker Storage Area Top

Bunker Fighting Area Mid

Bunker Fighting Area Low

Bunker Fighting Area Top

Door Tough (fake)

Bunker Radio Room Low

Bunker Radio Room Mid

Bunker Radio Room Top

Door Tough (use)

Staircase Metal

I will post images of the and the map and upload the map so you can test this yourself, thanks.

Map Overview of floor 1.

Rendering issue

I would supply an image of the error message but for some reason I can not reproduce it, I am just greeted with the above map test, with the level incorrectly rendering.

Hardware is available upon request, although the map rendered before normally. It just is not now, so my computer I know is 1005 compatible with FPSC X10 and dx10.

The map is attached, thanks.

Admin of the Slipknot Wiki


Login to view attachments
User Offline
Joined: 8th Jan 2011
Location: Victoria, Canadarrrrr
Posted: 12th Jan 2011 04:01
Come on people, I really need help with this. This is a major issue especially due to the amount of time I spent on it!

Admin of the Slipknot Wiki
Le Shorte
User Offline
Joined: 6th Apr 2009
Location: Wisconsin
Posted: 13th Jan 2011 04:07
I've had a problem with this in x9. Never found a solution. I would advise building the game and seeing if there's the same problem.

I reject your stereotype of Wisconsin and, in fact, live in a city.
ThoughtWire Software
User Offline
Joined: 10th Aug 2010
Location: Inside your fridge, drinking your milk.
Posted: 20th Jan 2011 20:24
I have had this same problem. No solution though...

Login to post a reply

Server time is: 2015-11-30 07:54:37
Your offset time is: 2015-11-30 07:54:37