Sorry your browser is not supported!

You are using an outdated browser that does not support modern web technologies, in order to use this site please update to a new browser.

Browsers supported include Chrome, FireFox, Safari, Opera, Internet Explorer 10+ or Microsoft Edge.

FPS Creator X10 / Model Packs in FPSC X10

Author
Message
VHF3000
10
Years of Service
User Offline
Joined: 7th Mar 2010
Location:
Posted: 16th Mar 2011 22:44 Edited at: 17th Mar 2011 01:06
Hi guys!
This is my first post lol

So, I have some Model Packs: 2, 4, 5, 6, 9, 10
They run nice in FPSC but I cant run them in FPSC X10
Some months ago, before I uninstall FPSC X10, chars didnt move, they didnt nothing
Now, I get an error saying something about a bin file, I think
And I have to reinstall FPSC X10
Only 19 up, I get 2 options: FPS Creator or FPS Creator X10
I install for FPS Creator X10, and they work fine
19 down, they dont show that options

Plz, I really need help, that packs are necessary for my game, and only in FPSC X10 I can place water, Fog Range, sky value and all that things

Plz, guys, help me =)
science boy
12
Years of Service
User Offline
Joined: 3rd Oct 2008
Location:
Posted: 17th Mar 2011 03:44
ok welcome my friend, ok you will have issues with guns in x10 and in x10 go to the program files x10 section. there you will have all the files except the scripts in the document part.

in entity bank
there should be for each model

an x file ( model)
a dds file ( texture/picture)
an fpe file ( the basic script of what its being is )
and bmp file ( mini picture )

only extra files for these are ( dds extension )

example
house 1 .bmp
house 1 .fpe
house 1 .x
house 1 ._D.dds these next four are textures to make
house 1 ._D2.dds the shaders work ( light reflect bumps)
house 1 ._N.dds and need an effect to go in the fpe file.
house 1 ._S.dds

( this is the most you will get in x10 )

sometimes in the x9 section there is also dbo/fpk files etc. erase these no need in x10
and sometimes the characters may not move because they have no script or the script is wrong etc. change their main ai to darkai and dark destroy in destroy this will make them do something, also try different ais from different characters, it may work, animations are pretty much the same so should be ok

maybe addresses mix up

give me more to go on would be helpful

are you on version 1.11
are you using x10.1 i presume so.
and have you changed the ai's
have you made sure the formats are correct
and have you tried just adding bits at a time.
many things to try before re installing

also go to x10 bin files and find a little icon black with a yellow pyramid icon use this all the time i do it erases all bin files( fps creator cleaner ) pin it to your task bar.

anyway get back in touch i may not of helped but it seems too big a question without you testing some other avenues. keep me updated though

s.sb

an unquenchable thirst for knowledge of game creation!!!
VHF3000
10
Years of Service
User Offline
Joined: 7th Mar 2010
Location:
Posted: 17th Mar 2011 11:44 Edited at: 17th Mar 2011 11:45
Im using version 1.00
So, let me see if I got it

The stuff ou x9 that I want to install in X10, I delete dbo and fpk files
In editor, Main and Destroy I change to DarkAI and Dark
And run FPS Creator Cleaner

Quote: "There you will have all the files except the scripts in the document part"


That is in FPSC X10 Files folder right? That is in Files folder
So, if I want Model Pack 4 characters, I delete dbo and fpk files and then I change Main and Destroy, right?

Ty
science boy
12
Years of Service
User Offline
Joined: 3rd Oct 2008
Location:
Posted: 17th Mar 2011 14:04
ok to get to the x10 files

click on computer in start menu,
click drive c
click program files
click on the games creators
click on fps creatorx10

then you are there, there is one in documents too which is for the finished games and scripts etc.


you need to click on update when online with x10 to make sure your up to date need to be 1.11 to benefit.
also if not loading etc. turn of firewalls. turn them back on after updated.


just copy the entire files needed from x9 and paste into x10

then go through the pack and delete ( in x10 only) dbo and fpk files and anything that looks odd to what i said. if it was important re paste that file.

its a slow process, start with one model pack and go through it. but it should be updated and allowing the option.

anyway need before anything

microsoft.sdk x10.1 driver pack so make sure to download that and then update the x10 pack too.

and as i say mess about with things just learn to understand what each element does and what does what.

to get good at this malarky you will need
paint.net
gimp
model and animation software
and an artistic flair

scripting is hard but when you start to get the basics it becomes easier

good luck dude

keep me posted

s.b.

an unquenchable thirst for knowledge of game creation!!!
VHF3000
10
Years of Service
User Offline
Joined: 7th Mar 2010
Location:
Posted: 17th Mar 2011 22:34
Damn, srry, I cant understand what to do
Im Portuguese, its hard to understand some words
Im lost D:
science boy
12
Years of Service
User Offline
Joined: 3rd Oct 2008
Location:
Posted: 18th Mar 2011 00:14 Edited at: 18th Mar 2011 00:16
ok

go to

computer>local disk(c)>program files>thegamescreator> fps creator x10


this is where all your file are.

this is where you can copy your files and put them in to x10

then do as i said in the first mail.

fpscreator version 1.11

fpscreator version 1.00

directx10
directx10.1


so when you understand this let me know then we can go on

i will help you

an unquenchable thirst for knowledge of game creation!!!

Login to post a reply

Server time is: 2021-01-24 16:31:50
Your offset time is: 2021-01-24 16:31:50