Sorry your browser is not supported!

You are using an outdated browser that does not support modern web technologies, in order to use this site please update to a new browser.

Browsers supported include Chrome, FireFox, Safari, Opera, Internet Explorer 10+ or Microsoft Edge.

3 Dimensional Chat / A Gunblade WIP

Author
Message
Maindric
13
Years of Service
User Offline
Joined: 22nd Jul 2009
Location:
Posted: 4th Aug 2012 06:31 Edited at: 5th Aug 2012 03:56
Hello all, this is my first major 3D model in, well, a long time. I am video recording myself 3D modeling a gunblade a friend of mine drew many years ago. I want tips on this model, and what I can do better. After watching it myself, I noticed I have an n-gon on the blade, I am aware of this. If there are any other tips, I'd greatly appreciate it. All C&C is welcome, even if you think it sucks.

Video:

Part 1:
http://youtu.be/sQf6k_ES_AM

Part 2:
http://youtu.be/iLGyJ2LDod0

Render after part 1:


Render after part 2:


Here is the reference image:


Attachments

Login to view attachments
Maindric
13
Years of Service
User Offline
Joined: 22nd Jul 2009
Location:
Posted: 4th Aug 2012 06:35 Edited at: 4th Aug 2012 07:26
(Reserved)

Anyone know of a good video editing software? Preferably free? All mine renders the outcome with crap quality..

Attachments

Login to view attachments
Pincho Paxton
19
Years of Service
User Offline
Joined: 8th Dec 2002
Location:
Posted: 4th Aug 2012 13:52
Nice weapon! Never seen a gun blade before.

Travis Gatlin
13
Years of Service
User Offline
Joined: 14th May 2009
Location: Oxford, Alabama
Posted: 4th Aug 2012 17:58
I can't wait to see this model. I LOVE the gunblade.

As for the video software, you should probably check your compression settings on your current software. Render it with a lossless codec or something. The compression is probably the cause of the bad quality.

http://www.3dartistonline.com/user/Travis%20Gatlin
You can find my latest work here. Please comment on my work and tell me what you think!
Maindric
13
Years of Service
User Offline
Joined: 22nd Jul 2009
Location:
Posted: 4th Aug 2012 21:02 Edited at: 5th Aug 2012 02:38
I know that it is the compression, it's Windows Movie Maker. I set it to max, as in, 20MB a second, and the only codec they allow.. The other one I have won't render above 720p..

@Pincho

Also, Squall in Final Fantasy VIII uses a gunblade, that is where this is inspired from.



Attachments

Login to view attachments
MrValentine
AGK Backer
11
Years of Service
User Offline
Joined: 5th Dec 2010
Playing: FFVII
Posted: 5th Aug 2012 08:55 Edited at: 5th Aug 2012 08:56
No idea where you got that pic from but the guy needs a kicking...

EDIT

also... WMV has never let me down so what settings are you using?

Maindric
13
Years of Service
User Offline
Joined: 22nd Jul 2009
Location:
Posted: 5th Aug 2012 09:17 Edited at: 5th Aug 2012 09:19
Yeah, I noticed that they used the FFVII logo, and the gunblade is inaccurate to the game, but I just showed it as an example.. I am using 24 MB/s at 1080, the second video I hit share directly to youtube, the first one I compressed than uploaded, got the same quality. I have no idea why is is getting low quality like that. I don't really want to upload the 2 hours and 20 minutes of video online, that will give max quality, but the WMM is just losing quality...

MrValentine
AGK Backer
11
Years of Service
User Offline
Joined: 5th Dec 2010
Playing: FFVII
Posted: 5th Aug 2012 09:29
Did you not install Windoes Live Movie Maker? It is improved...

Also which OS are you using?

Maindric
13
Years of Service
User Offline
Joined: 22nd Jul 2009
Location:
Posted: 5th Aug 2012 09:38
I am using WLMM, and Win7 Home Premium x64.

mr Handy
15
Years of Service
User Offline
Joined: 7th Sep 2007
Location: out of TGC
Posted: 5th Aug 2012 10:56
You could find gunblades in Oniblade/X-blades/Blades of Time

MrValentine
AGK Backer
11
Years of Service
User Offline
Joined: 5th Dec 2010
Playing: FFVII
Posted: 5th Aug 2012 14:13
You can choose Zune HD or direct for YouTube... What CPU have you got? If you like I can encode it for you using professional encoding... You can just upload the raw video to DropBox or my ftp server...

But I always find WMV the best format for quality... So something must be going wrong for you or youtube has notpocessed an HD version yet...

Maindric
13
Years of Service
User Offline
Joined: 22nd Jul 2009
Location:
Posted: 5th Aug 2012 21:08
Youtube processed the HD version. I am using WLMM to speed up my video, and that is where it needs to encode it I believe, and I did direct to youtube, and a custom profile with max settings, both wielded the same results. I am about to do some test files to get try to maximize quality..

MrValentine
AGK Backer
11
Years of Service
User Offline
Joined: 5th Dec 2010
Playing: FFVII
Posted: 5th Aug 2012 21:16
You might find the export to youtube settings hardly ever involve HD... I found this in other programs...

Hope you find a solution soon...

Maindric
13
Years of Service
User Offline
Joined: 22nd Jul 2009
Location:
Posted: 5th Aug 2012 22:30
It uploaded in 1080p, but the encoding they used lowered to quality...

MrValentine
AGK Backer
11
Years of Service
User Offline
Joined: 5th Dec 2010
Playing: FFVII
Posted: 6th Aug 2012 02:03
They use .mp4 for HD typically...

Login to post a reply

Server time is: 2022-12-05 03:50:10
Your offset time is: 2022-12-05 03:50:10