Sorry your browser is not supported!

You are using an outdated browser that does not support modern web technologies, in order to use this site please update to a new browser.

Browsers supported include Chrome, FireFox, Safari, Opera, Internet Explorer 10+ or Microsoft Edge.

Work in Progress / Acrogorpon *WIP Thread*

Author
Message
DL187
18
Years of Service
User Offline
Joined: 14th Nov 2004
Location:
Posted: 26th May 2013 09:13 Edited at: 18th Jul 2013 05:42
Hey folks,

I didn't have a wip thread for the game so I decided to make one for now until I have new files available to post in program announcements. I have new footage of a test session of Acrogorpon and have made a small video displaying the game in action. I am planning to create another video sometime in the near future. Anyways, as for the game itself, it is moving along steadily. I am planning on releasing the newest demo by the end of this month and in doing so it will allow me to complete the full release.

** Video contains blood & gore **

thenerd
13
Years of Service
User Offline
Joined: 9th Mar 2009
Location: Boston, USA
Posted: 26th May 2013 16:32
It's alive I loved playing this game before, I'm really happy to see it's being completed! Great work.

wattywatts
13
Years of Service
User Offline
Joined: 25th May 2009
Location: Michigan
Posted: 26th May 2013 17:53
LOVE the decals. I'm jealous!

http://mattsmith.carbonmade.com/
Chris Tate
DBPro Master
14
Years of Service
User Offline
Joined: 29th Aug 2008
Location: London, England
Posted: 26th May 2013 21:18
Looks fun to play

Nabz_32x
14
Years of Service
User Offline
Joined: 25th Oct 2008
Location:
Posted: 27th May 2013 22:31
Gameplay looks very solid
and the pace looks just fine for me.

Is this made with DBPro or FPSC ?

Looking forward to try this game.

DL187
18
Years of Service
User Offline
Joined: 14th Nov 2004
Location:
Posted: 28th May 2013 02:43
Quote: "It's alive I loved playing this game before, I'm really happy to see it's being completed! Great work."


Yes indeed, it's still alive and kicking. I am glad you liked it before. This should be a big improvement in comparison.


Quote: " Gameplay looks very solid "


Thanks, it took a lot of perfecting to get it just right.


Quote: "Is this made with DBPro or FPSC ?"


This is a DBP project.
Red Eye
14
Years of Service
User Offline
Joined: 15th Oct 2008
Location:
Posted: 12th Jun 2013 08:26
That gameplay looks awfully awesome! Great work!

DL187
18
Years of Service
User Offline
Joined: 14th Nov 2004
Location:
Posted: 17th Jun 2013 10:08 Edited at: 17th Jun 2013 16:38
Hey folks, I just completed the latest demo. I will post the link here while I get the program announcement thread re-activated.

http://www.arhgames.com/downloads.html

Recommended Disk Space: 171 MB
Note*: Be sure to extract the files before running the game.

I'll be posting more information along with screen shots sometime today. Enjoy
SpaceWurm
11
Years of Service
User Offline
Joined: 11th Nov 2011
Playing:
Posted: 17th Jun 2013 11:20
This is looking excellent!! One of the better FPS games I've seen done in DBP! Congrats DL187.

Do you have a server running for multiplayer? How many players could play at once?

Landman

Artrift.com - Digital Art Community | MyPixelbox.net - My Creative Blog
DL187
18
Years of Service
User Offline
Joined: 14th Nov 2004
Location:
Posted: 17th Jun 2013 16:36 Edited at: 17th Jun 2013 16:37
I don't have a game server running however there is a broadcast server so if someone else is hosting you should be able to see it. There is currently a limit of 30 players but I have yet to fully test the limit.
Nabz_32x
14
Years of Service
User Offline
Joined: 25th Oct 2008
Location:
Posted: 17th Jun 2013 19:03
Had a go on the demo and I have to say the trailer of yours didnĀ“t promise to much!
Is there a chance of organizing a test match?
I would love to try this against real opponents.

Chris Tate
DBPro Master
14
Years of Service
User Offline
Joined: 29th Aug 2008
Location: London, England
Posted: 17th Jun 2013 20:28
If you want players, you should schedule a game once a day, or once a week or two and give us the date, time and IP in advance so people can prepare to join the game and play test it.

thenerd
13
Years of Service
User Offline
Joined: 9th Mar 2009
Location: Boston, USA
Posted: 17th Jun 2013 22:25 Edited at: 17th Jun 2013 22:28
I will host a server for the next hour or so! What ports do I need to forward? [EDIT] Got it, server should be up. Looking forward to playing this

swissolo
12
Years of Service
User Offline
Joined: 9th Jan 2010
Location:
Posted: 17th Jun 2013 22:48 Edited at: 17th Jun 2013 22:53
I'm getting the mfc71.dll bug. I think I have it somewhere from other dbpro problems, but did anyone else get this report?
...
It doesn't seem to support (or even list) my resolution (2560x1440) but trying now

Edit: not seeing you nerd

swis
Joined: Tue Dec 16th 2008
Interstellar
thenerd
13
Years of Service
User Offline
Joined: 9th Mar 2009
Location: Boston, USA
Posted: 17th Jun 2013 22:52
I definitely recall that error having something to do with a computer not having the latest visual studio redistributable installed. Google that, it's one of the most likely ways to fix the problem.

swissolo
12
Years of Service
User Offline
Joined: 9th Jan 2010
Location:
Posted: 17th Jun 2013 22:53 Edited at: 18th Jun 2013 00:56
Quote: "I definitely recall that error having something to do with a computer not having the latest visual studio redistributable installed. Google that, it's one of the most likely ways to fix the problem."

I'll have a look but I usually just stick the .dll in the folder and it's all good

Edit: I saw a server this time but wasn't able to connect
Edit: DL187, just so you know, Thenerd and I were unable to connect to each other. I kept getting a "server is offline" error when connecting. Although I could see his server's level, player count etc. the server name was unknown. It could have been a mistake on either of our parts but we were unable to resolve it.

swis
Joined: Tue Dec 16th 2008
Interstellar
DL187
18
Years of Service
User Offline
Joined: 14th Nov 2004
Location:
Posted: 18th Jun 2013 07:45 Edited at: 18th Jun 2013 09:42
Quote: "DL187, just so you know, Thenerd and I were unable to connect to each other. I kept getting a "server is offline" error when connecting. Although I could see his server's level, player count etc. the server name was unknown. It could have been a mistake on either of our parts but we were unable to resolve it."


This usually means the host did not have their ports properly forwarded/opened. [20187-20189 TCP and UDP]. The host essentially is able to connect to the broadcast server but the clients are unable to connect to that host causing the issue you pointed out.

Another thing that could cause this same exact problem would be if your security software was running the game in a sandboxed mode. If you type "local" in the console, do your public and private IP's match your machine?

If you are still having issues, I would recommend taking a look at
http://portforward.com - Substituting the ports/protocols mentioned in the link to the ones needed by the game.
swissolo
12
Years of Service
User Offline
Joined: 9th Jan 2010
Location:
Posted: 18th Jun 2013 22:16
Quote: "This usually means the host did not have their ports properly forwarded/opened. [20187-20189 TCP and UDP]. The host essentially is able to connect to the broadcast server but the clients are unable to connect to that host causing the issue you pointed out."

Ah alright looks like this was still the problem after all thenerd

Quote: "Another thing that could cause this same exact problem would be if your security software was running the game in a sandboxed mode. If you type "local" in the console, do your public and private IP's match your machine?"

Yup, they match! I made sure to give the application proper permissions before running it aswell

swis
Joined: Tue Dec 16th 2008
Interstellar
thenerd
13
Years of Service
User Offline
Joined: 9th Mar 2009
Location: Boston, USA
Posted: 19th Jun 2013 01:23 Edited at: 19th Jun 2013 01:23
As far as I can tell, I've set up port forwarding and firewall permissions correctly. I can use other programs to see if the ports are open, and they seem to be:



However swissolo still couldn't connect to the server, and I couldn't even connect from another machine on the LAN.

Attachments

Login to view attachments
DL187
18
Years of Service
User Offline
Joined: 14th Nov 2004
Location:
Posted: 19th Jun 2013 01:54 Edited at: 19th Jun 2013 16:19
Thanks for the information, thenerd if you type "local" in the game console, does it return accurate information?

-Update-
I just added an updated file [3.01]. I've included 2 new commands that may help you out with your problem. These commands are for hosts only.

public_ip
local_ip

These can be specified in the console or config files prior to hosting a game. Let me know if that helps.
Mr2Fa$t
13
Years of Service
User Offline
Joined: 5th Mar 2009
Location:
Posted: 20th Jun 2013 17:00 Edited at: 20th Jun 2013 17:17
Hey guys, Mr2Fa$t here! Just wanted to let you know that I am hosting a server right now if anyone wants to try and connect. Here is the info. The information is below.

IP Address: 76.125.157.165
Server Name: .:The Asylum:.

You can just bring up the console using '~' key and simply type "connect 76.125.157.165"

swissolo
12
Years of Service
User Offline
Joined: 9th Jan 2010
Location:
Posted: 21st Jun 2013 01:07 Edited at: 21st Jun 2013 01:41
I can see that you exist and can see the server name Mr2Fa$t but I still am unable to connect

Edit: Sorry my bad I didn't update it It works now Too bad he's afk

Edit 2: Thenerd you disconnected as I was hunting you

swis
Joined: Tue Dec 16th 2008
Interstellar
thenerd
13
Years of Service
User Offline
Joined: 9th Mar 2009
Location: Boston, USA
Posted: 21st Jun 2013 01:42 Edited at: 21st Jun 2013 01:42
I logged onto Mr2Fa$t's server successfully. I saw you and Mr2Fa$t but you both seemed to be AFK. It works more than before, however! This is the first time I've gotten into a game.. i'm excited to play against someone

[edit] ahh, I'll reconnect.

swissolo
12
Years of Service
User Offline
Joined: 9th Jan 2010
Location:
Posted: 21st Jun 2013 01:42 Edited at: 21st Jun 2013 01:48
come back haha I didn't see a way to chat to tell you
Edit: was T good to know Got to play a little and was fun. The assault rifle had crazy range though

swis
Joined: Tue Dec 16th 2008
Interstellar
thenerd
13
Years of Service
User Offline
Joined: 9th Mar 2009
Location: Boston, USA
Posted: 21st Jun 2013 03:59
Alright, so swissolo and I played for almost an hour just now. We just played both maps and had a ton of fun. He said something that I agree with, this is honestly the first dbpro game in a long time that I've actually played, not just tested. Major kudos to you, this game is great.

I have a huge list of both good and bad things, I'm going to make a list of some of our observations, criticisms, compliments, all that.

- Gameplay was great, guns felt very good. It felt like it took skill to play.
- Minigun was best at short range, the AR best at long range, and the third gun didn't feel very good at anything.
- Swissolo was pretty good at sniping me out of the air, made for some good fun
- The armor was underpowered, jetpack was overpowered.
- The effect where you lose control for a second or two after a long fall is really annoying, especially on maps with no fall damage.
- The ice grenade: in my opinion, the most fun weapon in the game. I iced both of us once, swissolo's ice popped first, and he killed me. That made me laugh.
- d_xmas was too big for two players. It could actually be split into two maps even.
- If you have code for bots, add them as an official feature. I can only imagine how fun it would be!
- Map textures / graphics need a little work. I think you can keep the style classic and find more attractive textures.
- We want more maps! Swissolo mentioned you should create a close-quarters only map.
- Close combat was the best combat.
- If you have big open maps, add a sniper rifle or some other type of long range weapon.
- I glitched through the glass ceiling in the arena map by hitting the edge while moving sideways in the air. I got stuck inside it. Could only replicate it twice.
- The lag popup that displays on the right of the screen flashes often. You should change it so it only shows up if the game lags for a few seconds.
- I actually forgot I was playing a dbpro game. If the graphics were tightened up and maps were added it would be worth buying, even.
- Overall, very professional I'm sure I'll think of something more!

DL187
18
Years of Service
User Offline
Joined: 14th Nov 2004
Location:
Posted: 21st Jun 2013 06:28 Edited at: 21st Jun 2013 06:31
Thank you for the feedback. I am glad you guys were able to play the game.

Quote: "Map textures / graphics need a little work. I think you can keep the style classic and find more attractive textures."


What settings did you have for the model and texture detail in the configuration screen?

Quote: "We want more maps! Swissolo mentioned you should create a close-quarters only map."


More maps will be available in the full game along with custom map playability. I have several close quarter maps planned.

Quote: "- If you have big open maps, add a sniper rifle or some other type of long range weapon."


This is also a feature that will be available in the full game. The sniper rifle will make an appearance along with several other weapons.

Quote: "I glitched through the glass ceiling in the arena map by hitting the edge while moving sideways in the air. I got stuck inside it. Could only replicate it twice."


What happened when you got stuck inside of the glass?

Quote: " I actually forgot I was playing a dbpro game. If the graphics were tightened up and maps were added it would be worth buying, even."


Thank you, I am glad you enjoyed the game.
Chris Tate
DBPro Master
14
Years of Service
User Offline
Joined: 29th Aug 2008
Location: London, England
Posted: 22nd Jun 2013 18:38
I'm going to give this a quick go tomorrow night; 9pm (UTC/GMT +1 hour)

Mr2Fa$t
13
Years of Service
User Offline
Joined: 5th Mar 2009
Location:
Posted: 23rd Jun 2013 00:52
I have the server up and running again, if anyone wants to join.

Chris Tate
DBPro Master
14
Years of Service
User Offline
Joined: 29th Aug 2008
Location: London, England
Posted: 23rd Jun 2013 15:47
I'm going to be on in 7 hours; just setting up a PC

thenerd
13
Years of Service
User Offline
Joined: 9th Mar 2009
Location: Boston, USA
Posted: 23rd Jun 2013 22:38
I'll play with anyone if you make a post when you play!

Chris Tate
DBPro Master
14
Years of Service
User Offline
Joined: 29th Aug 2008
Location: London, England
Posted: 23rd Jun 2013 23:07
I'm installing now

DL187
18
Years of Service
User Offline
Joined: 14th Nov 2004
Location:
Posted: 23rd Jun 2013 23:30
I see the game you are hosting, however it seems to be blocked and is not allowing connection to it.
Chris Tate
DBPro Master
14
Years of Service
User Offline
Joined: 29th Aug 2008
Location: London, England
Posted: 23rd Jun 2013 23:31 Edited at: 23rd Jun 2013 23:47
I am hosting at 2.218.173.165; join or someone with good connection make a server; Sky broadband sucks.

Edit: Yeah, this is a vanilla PC, just set it up so the router might be blocking access. I will look into port forwarding but will leave the hosting live.

Still; someone else create a server please.

Wow this is so great! Just great. I hope you continue working on this; I've not played yet but can already feel how well made this is!

Edit 2: I have port forwarded 20187 - 20189

DL187
18
Years of Service
User Offline
Joined: 14th Nov 2004
Location:
Posted: 23rd Jun 2013 23:51
Did you close the game and re-open after the port forwarding? I will try to host a server in a short moment if you are still having difficulty
Chris Tate
DBPro Master
14
Years of Service
User Offline
Joined: 29th Aug 2008
Location: London, England
Posted: 23rd Jun 2013 23:52 Edited at: 24th Jun 2013 00:00
Nah, doing that now.

Edit: OK it's kinda quiet now, had my fun shooting walls and doors; I'll leave it running whilst doing some other things until more people come online.

DL187
18
Years of Service
User Offline
Joined: 14th Nov 2004
Location:
Posted: 24th Jun 2013 00:17
I will be hosting a server in about 15 mins for an hour or 2 incase anyone wants to try it out. I will have to look into what is causing the issues with port forwarding. Chris could you type local into the console and let me know if your LAN IP is displaying correctly.
Chris Tate
DBPro Master
14
Years of Service
User Offline
Joined: 29th Aug 2008
Location: London, England
Posted: 24th Jun 2013 00:31 Edited at: 24th Jun 2013 00:38
OK; my Public and Local IPs are different, there are 4 PC's connected to my router.

Edit: I've seen something else in my router settings called remote access; there seems to be more than one port setting dialog. I'm setting my main local IP as the one used for remote access

Edit 2: OK that's not it, that is to do with router management. So what I did before allowing access via ports 20187 - 20189 should work.

Chris Tate
DBPro Master
14
Years of Service
User Offline
Joined: 29th Aug 2008
Location: London, England
Posted: 24th Jun 2013 01:02 Edited at: 24th Jun 2013 01:44
Object does not exist at line: 43435 whilst playing that game

edit. And now Stupid sky broadband have disconnected me...

DL187
18
Years of Service
User Offline
Joined: 14th Nov 2004
Location:
Posted: 24th Jun 2013 01:43
Got it, thanks. I'll be fixing this shortly. Great games to everyone who played today.
Chris Tate
DBPro Master
14
Years of Service
User Offline
Joined: 29th Aug 2008
Location: London, England
Posted: 24th Jun 2013 02:15 Edited at: 24th Jun 2013 02:15
Yeah, that was fun. Shame I got disconnected after being online for 3 hours; for Sky to disconnect me right in the middle of the game; and as per usual with every FPS no matter what new PC I buy, my connection and bullet reg sucks.

All in all the game itself is fun; quite different to what I'm used to. It will only get better and better I feel.

Chris Tate
DBPro Master
14
Years of Service
User Offline
Joined: 29th Aug 2008
Location: London, England
Posted: 27th Jun 2013 23:22 Edited at: 27th Jun 2013 23:23
I fancy having another play test again this weekend. Hopefully more people will join this time.

I'm not the best host; since my connection is not good, although the PC is slightly improved.

How about Saturday 11pm GMT + 1?

Los Angeles 3pm (Saturday)
New York 6pm (Saturday)
London 11pm (Saturday)
Berlin/Stockholm/Cape Town 12am (Sunday)
Tokyo 7am (Sunday)
Sydney 8am (Sunday)

swissolo
12
Years of Service
User Offline
Joined: 9th Jan 2010
Location:
Posted: 27th Jun 2013 23:49
Quote: "How about Saturday 11pm GMT + 1?"

Sounds good

swis
Joined: Tue Dec 16th 2008
Interstellar
Chris Tate
DBPro Master
14
Years of Service
User Offline
Joined: 29th Aug 2008
Location: London, England
Posted: 29th Jun 2013 19:34
Great, so anyone else coming online in 5 and half hours time? Who's hosting?

Chris Tate
DBPro Master
14
Years of Service
User Offline
Joined: 29th Aug 2008
Location: London, England
Posted: 30th Jun 2013 00:58
No sign of anyone yet

DL187
18
Years of Service
User Offline
Joined: 14th Nov 2004
Location:
Posted: 30th Jun 2013 01:00
Hey Chris, have you updated to the latest version? There has been a server up for quite sometime with a few different people joining in. Current version is 3.02, hopefully after 3.03 there won't be a need for updates on the demo.
Chris Tate
DBPro Master
14
Years of Service
User Offline
Joined: 29th Aug 2008
Location: London, England
Posted: 30th Jun 2013 01:06
OK, downloading

swissolo
12
Years of Service
User Offline
Joined: 9th Jan 2010
Location:
Posted: 30th Jun 2013 01:16 Edited at: 30th Jun 2013 02:17
Quote: "Great, so anyone else coming online in 5 and half hours time? Who's hosting?"

Sorry my fault You said Saturday so when I adjusted the time I didn't think of the fact it could go back a day will check in in a bit.
Edit: no one around

swis
Joined: Tue Dec 16th 2008
Interstellar
Red Eye
14
Years of Service
User Offline
Joined: 15th Oct 2008
Location:
Posted: 30th Jun 2013 10:37 Edited at: 30th Jun 2013 10:39
Downloadeded it! And had fun even with no other players around.

Just one thing, could you turn vsync on? I am having pretty high framerates but those cause squealing noises (capacitor squealing), vsync on should do the trick. Here is how it sounds like: https://www.youtube.com/watch?v=22b5fLzZLJY .

EDIT: LOOL! Missed the options menu, got it now!

Chris Tate
DBPro Master
14
Years of Service
User Offline
Joined: 29th Aug 2008
Location: London, England
Posted: 30th Jun 2013 15:25
There is options for everything in this game; usually when you play a DBP game you have one or two options in a config file.

I should start recording my game-play too.

I can't wait to hear how this sounds with quality sound effects.

DL187
18
Years of Service
User Offline
Joined: 14th Nov 2004
Location:
Posted: 18th Jul 2013 05:51 Edited at: 18th Jul 2013 05:52
Quote: "There is options for everything in this game"


Yes, there are quite a few options available, in fact there are still plenty I have not written about yet. I am working on it though.

Quote: "I can't wait to hear how this sounds with quality sound effects."


You can actually customize the sounds as you see fit. I will be making a tutorial soon on how to modify the game. I have made 2 tutorials so far which are on the website but plan to release more soon.

Version 3.03 has also been release.

Login to post a reply

Server time is: 2022-12-02 20:10:41
Your offset time is: 2022-12-02 20:10:41