Sorry your browser is not supported!

You are using an outdated browser that does not support modern web technologies, in order to use this site please update to a new browser.

Browsers supported include Chrome, FireFox, Safari, Opera, Internet Explorer 10+ or Microsoft Edge.

FPSC Classic Product Chat / Stretched & re-sampled HUD, is there a way to avoid it ?

Author
Message
RelMayer
User Offline
Joined: 14th Apr 2008
Location: France
Posted: 13th Dec 2013 00:41
Hi there, I was wondering if there was a way to avoid the stretching and re-sampling of various GFX of our games, such as HUDs, menus, etc. while using a widescreen monitor ?


Because it's very ugly, that destroys my HUDs and it's driving me nuts.

( BTW I'm using 1.20.15 )


Thank you

Excuse my grammar errors, I'm French.
unfamillia
User Offline
Joined: 26th Jul 2010
Location: Preston, Lancashire
Posted: 13th Dec 2013 13:24
Is this in test game or a built game?

Jay.

RelMayer
User Offline
Joined: 14th Apr 2008
Location: France
Posted: 13th Dec 2013 15:00
Hey, it happens in both cases, in test mode and compiled game/map.

Excuse my grammar errors, I'm French.
ncmako
User Offline
Joined: 19th Feb 2012
Location: Hendersonville,NC
Posted: 13th Dec 2013 16:03
RelMayer
By chance, have you set your "setup.ini" to handle the widescreen?
I have a 22" widescreen and seems just fine. My settings are..
width=1024
height=768
aspectratio=1
best

You know you're a bad gamer when you're able to run out of infinite lives.
RelMayer
User Offline
Joined: 14th Apr 2008
Location: France
Posted: 13th Dec 2013 19:07 Edited at: 13th Dec 2013 19:08
Yes, I enabled the widescreen mode, here's my settings.



+ Code Snippet

Excuse my grammar errors, I'm French.
ncmako
User Offline
Joined: 19th Feb 2012
Location: Hendersonville,NC
Posted: 13th Dec 2013 19:43
1920x1080 is what I run my screen at.
But I run FPSC at 1024x768. I really
cant think of anything else to help you, sorry

You know you're a bad gamer when you're able to run out of infinite lives.
Corno_1
User Offline
Joined: 3rd Nov 2010
Location:
Posted: 14th Dec 2013 10:00
IS your hud 1920x1080? If you make a hud in 1024x768 and play your game in 1080p, the engine will scale it. So make your huds in 1080p in a program like paint net or gimp will solve this maybe.



Make this forum to something a little bit better and release more stuff. So we can push the Request/NoobHelp threads aside.
s4real
User Offline
Joined: 22nd Jul 2006
Location:
Posted: 14th Dec 2013 12:13
Fpsc is not designed to work at other screen resolutions everything is default at 1024 x 768 so when you change the settings the engine will have to stretch the image to fit the screen.

Fpsc runs better at 1024 x768 and would not have any issues with this but people still like to change it.

The only other way to get round it would be like Corno_1 said but the problem here is that if someone machine does not support that resolution and put it back to 1024 x 768 it would have to stretch anyway and prob look worse than the other way.


best s4real

Pack ya games with vishnu packer its free. Vishnu game launcher is now released.
Help keep vishnu free by Donating now :- http://forum.thegamecreators.com/?m=forum_view&t=208057&b=21
ncmako
User Offline
Joined: 19th Feb 2012
Location: Hendersonville,NC
Posted: 14th Dec 2013 21:50
@ RelMayer
If you still feel the need to "test" at higher resolutions,
Ertlov had a nice tutorial here..http://forum.thegamecreators.com/?m=forum_view&t=202466&b=24

You know you're a bad gamer when you're able to run out of infinite lives.

Login to post a reply

Server time is: 2016-05-30 12:31:24
Your offset time is: 2016-05-30 12:31:24