Sorry your browser is not supported!

You are using an outdated browser that does not support modern web technologies, in order to use this site please update to a new browser.

Browsers supported include Chrome, FireFox, Safari, Opera, Internet Explorer 10+ or Microsoft Edge.

FPSC Classic Scripts / Would Like Help With Script

Author
Message
PlumberBrother
6
Years of Service
User Offline
Joined: 26th Mar 2013
Location:
Posted: 22nd May 2014 15:13
Hi, Im trying to make a script for my game but I can't get it to work.
I have just recently started scripting so Im still learning.

I want to make it so when I pick up an entity and move it to a trigger zone, it activates the trigger zones IF USED

But when i test it the trigger zones if used is already activated without me placing the entity in the trigger zone.

Here is the script I made but it does not work:



I would appreciate it if someone could help me and maybe I might learn something new.

Thank you
ncmako
7
Years of Service
User Offline
Joined: 19th Feb 2012
Location: Hendersonville,NC
Posted: 22nd May 2014 17:50
Hi PlumberBrother
According to the syntax list "entitywithinzone" has not been added.
"This action, however, is not coded within the FPSC and so does not work. It is included here in case the action is added at a later date" -per syntax list.
You could try "anywithinzone=x"-Is true if any entity is within the zone. I know that works. But that means any entity, not just
your "CrateC".

best

You know you're a bad gamer when you're able to run out of infinite lives.
PlumberBrother
6
Years of Service
User Offline
Joined: 26th Mar 2013
Location:
Posted: 23rd May 2014 07:19
Thanks for the help ncmako,

i have also been trying to deactivate the if used after the entity leaves the zone but it wont work,

I have Tried various ways but i cant get it to work,
i have altered the script you gave me to try to get it to work. This is what i have



I'm not sure what to add to make it work.
ncmako
7
Years of Service
User Offline
Joined: 19th Feb 2012
Location: Hendersonville,NC
Posted: 23rd May 2014 16:35
PlumberBrother
Quote: "deactivate the if used after the entity leaves "

It's not too hard, what you do is send the script to a
"state" not being used. So it doesn't "loop back" and reset.

Notice the script goes to "state=2", after that nothing happens.
It cant reset and "loop". This should work for you. Remember
to run your cleaner between test also when making changes to scripts.
best

You know you're a bad gamer when you're able to run out of infinite lives.

Login to post a reply

Server time is: 2019-09-15 20:10:09
Your offset time is: 2019-09-15 20:10:09