Sorry your browser is not supported!

You are using an outdated browser that does not support modern web technologies, in order to use this site please update to a new browser.

Browsers supported include Chrome, FireFox, Safari, Opera, Internet Explorer 10+ or Microsoft Edge.

FPSC Classic Scripts / Enemies With DarkAI Disappearing

Author
Message
Pvt.Dan
2
Years of Service
User Offline
Joined: 24th Jul 2017
Location:
Posted: 20th Jul 2018 08:36
Hi, it's me again. I have a question about DarkAI scripts in FPS Creator.
So, I have been developing my WW2 game, and tried to use DarkAI scripts for Allied Soldiers and Enemy Solders. But sometimes the Enemy Soldiers attached with these scripts just go invisible, but their weapons are still visible and able to do damage, this doesn't happen with Allied Soldiers. The Allied Soldiers can neither see the invisible enemies nor shoot them, so the allies just get killed by them.

Is there anyone that knows a fix to this? Thanks A Lot!
Medal of Honor
ncmako
7
Years of Service
User Offline
Joined: 19th Feb 2012
Location: Hendersonville,NC
Posted: 21st Jul 2018 00:00
Pvt.Dan Are they "disappearing" when after being killed and re-spawning ???
Are you using the "appear-enemy-team2.fpi" for the appear script ???
My games never have bugs. They just develop random features..
Lots and lots of random features...
Pvt.Dan
2
Years of Service
User Offline
Joined: 24th Jul 2017
Location:
Posted: 21st Jul 2018 04:19
Hello ncmako, I did use the appear-enemy-team2.fpi script for them.
Some of the enemies just go invisible when they first spawn (When starting the game).
Medal of Honor
ncmako
7
Years of Service
User Offline
Joined: 19th Feb 2012
Location: Hendersonville,NC
Posted: 22nd Jul 2018 15:18
Pvt.Dan I setup and tested several enemies using the "appear-enemy-team2.fpi" and all seemed fine?
I even had one re-spawn 3 times without a hitch after being killed. Granted it was a simple quick map, but none went "invisible"
Mine was a test run, is yours a final build ??? I'm using BlackIce V10.5 with no other scripts running. Try also running a simple flat
map with nothing else, spawn some enemies and see if they disappear again. Try and narrow it down. Also, mine are using the "bumpbone.fx" shader.
Which shader are you using ???
My games never have bugs. They just develop random features..
Lots and lots of random features...
Pvt.Dan
2
Years of Service
User Offline
Joined: 24th Jul 2017
Location:
Posted: 23rd Jul 2018 04:51
I'm also using the "bumpbone.fx" shader.
And I tried to make a simple flat level with these guys, looks like one or none of them disappeared, but I got this: (Attachments)
The enemies had gone crazy around the map, they even went outside it.
Medal of Honor

Attachments

Login to view attachments
ncmako
7
Years of Service
User Offline
Joined: 19th Feb 2012
Location: Hendersonville,NC
Posted: 23rd Jul 2018 12:07
Pvt.Dan Wow, they are off the map By chance, just how are you setting up the scripts for the DarkAI ?
Are you omitting the "shoot" script ? (darkai doesn't use it)
Here is a link to help setup the darkai scripts...
https://forum.thegamecreators.com/thread/172899
Scroll down a bit and ErrantAI goes into depth how it should be setup.
Might point to the problem your having
My games never have bugs. They just develop random features..
Lots and lots of random features...

Login to post a reply

Server time is: 2019-08-26 04:55:08
Your offset time is: 2019-08-26 04:55:08