Sorry your browser is not supported!

You are using an outdated browser that does not support modern web technologies, in order to use this site please update to a new browser.

Browsers supported include Chrome, FireFox, Safari, Opera, Internet Explorer 10+ or Microsoft Edge.

DLL Talk / [STICKY] Advanced Terrain DLL: Read here first

Author
Message
DarkBasic Pro Guy
12
Years of Service
User Offline
Joined: 4th Jun 2004
Location: Broomfield, Colorado
Posted: 28th Dec 2005 20:09
so I can add light to areas to make hills?

If you are asking for available DLLs, Go here
smoked
11
Years of Service
User Offline
Joined: 2nd Oct 2005
Location: USA - california
Posted: 29th Dec 2005 04:14 Edited at: 29th Dec 2005 04:15
no you add white to areas of your bitmap image you will be using as your heightmap.

heightmap is exactly what it sounds like, you create a "map" on a bitmap image with black, white, and grey shades.

black=lowest part of the terrain
white=the highest part of the terrain
grey= all shades of grey consist of parts of terrain between -black- and -white- (ie. the darker the shade the lower that part of the terrain will be) cup of joe anyone?

DarkBasic Pro Guy
12
Years of Service
User Offline
Joined: 4th Jun 2004
Location: Broomfield, Colorado
Posted: 31st Dec 2005 03:50
Quote: "no you add white to areas of your bitmap image you will be using as your heightmap."
That is what I meant. Anyways found a tutorial in the April newsletter on it. Thanks

If you are asking for available DLLs, Go here
SirFire
12
Years of Service
User Offline
Joined: 4th Apr 2005
Location: North America
Posted: 1st Jan 2006 22:36 Edited at: 2nd Jan 2006 07:22
EDIT:
Why was the other "available dll" thread locked? It's much more up-to-date than the stickied one.

Darkbasic MADPSP
11
Years of Service
User Offline
Joined: 15th Jun 2005
Location: Uk
Posted: 17th Jan 2006 16:48
Quote: "SET TERRAIN TEXTURE 1, "Mossy.bmp", "Mossy.bmp""

Shouldn't that be SET TERRAIN TEXTURE 1, "Mossy.bmp", 1

http://www.users.zetnet.co.uk/csimon/spain03/days2_3.htm << where i went for my holiday or www.portaventura.es
Gen
12
Years of Service
User Offline
Joined: 6th Jul 2004
Location: Oklahoma, USA
Posted: 20th Feb 2006 00:13
Quote: "Shouldn't that be SET TERRAIN TEXTURE 1, "Mossy.bmp", 1"


No, the first parameter is the terrain to add the textures to, the second is the "main" texture and the third is the detail texture.
Deltic
12
Years of Service
User Offline
Joined: 9th May 2004
Location:
Posted: 27th May 2006 16:29
What is the format you use for entering the name of the landscape file to use when using the DBP code from the software to run in your own program ? I have a file called mike1.lds in a folder called test under the projects folder, but entering mike1.lds brings up an error, do I need speech marks or something else ??
Sixty Squares
10
Years of Service
User Offline
Joined: 7th Jun 2006
Location: Somewhere in the world
Posted: 13th Jun 2006 21:47
Where can I download the advanced pack??? The link on the first page does not work for me...

I doubt you can draw me/60 by hand, so you REALLY can't draw ME/1, can you?
Habatar
12
Years of Service
User Offline
Joined: 9th Aug 2004
Location: Madrid (Spain)
Posted: 15th Jun 2006 22:59
You dont need to download. Advanced Terrain are included in DBP since version 5.9.
Sixty Squares
10
Years of Service
User Offline
Joined: 7th Jun 2006
Location: Somewhere in the world
Posted: 9th Jul 2006 22:49 Edited at: 12th Aug 2008 23:31
Thanks (sorry for not checking back sooner)

Acolyte Entertainment
12
Years of Service
User Offline
Joined: 28th Dec 2004
Location: Oregon, US
Posted: 2nd Aug 2006 08:54
Does anyone else have the problem were their advanced terrain commands arnt turning into "bold blue" print?
its like they arnt registered as key words. i did everything. but they just arnt big and blue
MatriX
13
Years of Service
User Offline
Joined: 19th Oct 2003
Location: Deer Park, New York
Posted: 25th Aug 2006 02:10
Yes I have the same problem. Not sure but it seems that all the help systems are out of control?

Thank you TGC for creating such amazing products!

Success does not come with meeting the minimum requirements.
Dr Manette
11
Years of Service
User Offline
Joined: 17th Jan 2006
Location: BioFox Games hq
Posted: 28th Aug 2006 19:37 Edited at: 28th Aug 2006 19:38
I tried to install the terrain pack, and now when i try to compile any program, it askes me to enter my email and cd key. But i didn't buy the cd, just the download, so I want to take the terrain pack off! I really need help or else I can't compile any of my programs.

edit

I suppose I could wait for the seven day trial to end, but still it would hinder my game making progress...

Bio Fox...four guys, one computer, games like nobody's business.
satans judge
10
Years of Service
User Offline
Joined: 23rd Jul 2006
Location:
Posted: 24th Sep 2006 19:18
can i place more than one terrain ? if so what is the code.
El Goorf
10
Years of Service
User Offline
Joined: 17th Sep 2006
Location: Uni: Manchester, Home: Dunstable
Posted: 9th Oct 2006 16:35
anyone got just the source and media for the example?

i have U6 hence dont wanna download this just to get the example.
mbaucco
11
Years of Service
User Offline
Joined: 6th Nov 2005
Location:
Posted: 10th Nov 2006 22:54
I have 6.3 but the terrain commands do not work.
dononeton
12
Years of Service
User Offline
Joined: 12th Jun 2004
Location: Tusaloosa, AL : USA
Posted: 9th Dec 2006 17:40
I just whipped this up for me so I decided to share it

Advance Terrain Keywords

Attachments

Login to view attachments
Vampiric
10
Years of Service
User Offline
Joined: 30th Oct 2006
Location:
Posted: 27th Dec 2006 17:09
Is there a pro version of this available because the source says there is.

All bow down to evil

Login to post a reply

Server time is: 2017-04-30 08:10:15
Your offset time is: 2017-04-30 08:10:15