Sorry your browser is not supported!

You are using an outdated browser that does not support modern web technologies, in order to use this site please update to a new browser.

Browsers supported include Chrome, FireFox, Safari, Opera, Internet Explorer 10+ or Microsoft Edge.

3 Dimensional Chat / 3d Model Editors???

Author
Message
Strife
17
Years of Service
User Offline
Joined: 11th Dec 2002
Location:
Posted: 30th Dec 2002 21:47
Whats a good 3d model editor that is free? I have milkshape but thats a trial version. Thx.
Strife
17
Years of Service
User Offline
Joined: 11th Dec 2002
Location:
Posted: 30th Dec 2002 21:50
Oh yeah, I only have Dark Basic not DBPro.

Hamish McHaggis
17
Years of Service
User Offline
Joined: 13th Dec 2002
Location: Modgnik Detinu
Posted: 30th Dec 2002 23:17
Truespace 3, I dunno where to get it though, It was free on a demo disk for me, search around the internet maybe someone uploaded it. It doesnt save in x or 3ds format though, so use lithunwrap to convert the files.

Yum! Yum! Yum! Yum!
John H
Retired Moderator
17
Years of Service
User Offline
Joined: 14th Oct 2002
Location: Burlington, VT
Posted: 31st Dec 2002 05:28
Anim8or (www.anim8or.com)
Wings-3d (www.wings3d.com ???)

Id just pay the 20 for milk

RPGamer

Current - RPG: Eternal Destiny : Help Wanted!
Upcoming- MMOFPS- Paintball Game: HELP WANTED!
Http://halbrosproductions.netfirms.com
Lancewrath
17
Years of Service
User Offline
Joined: 30th Dec 2002
Location:
Posted: 31st Dec 2002 18:48
go on kazaa and get 3dsmax

if lance = stoned then darkbasic = ?
Raven Vegeta
17
Years of Service
User Offline
Joined: 14th Dec 2002
Location: United Kingdom
Posted: 31st Dec 2002 18:52
Lancewrath that's piracy man U should download with eDonkey instead and pretend it's a trialware they always link to amazon.com if u wanna buy... lol.

Well, Milkshape all the way, it's a simbolic price and has all u need, believe me
John H
Retired Moderator
17
Years of Service
User Offline
Joined: 14th Oct 2002
Location: Burlington, VT
Posted: 31st Dec 2002 20:43
-go on kazaa and get 3dsmax


STOP SPAMMING THE FRIGIN BOARDS. YOUVE BEEN POSTING THIS ALL OVER THE PLACE.

I am really getting a huge disliking for you. I would be very pleased if you were banned for supporting this.

Use milkshape- all the way. Rhino 3d is also an excellent modeller, just for a little more money. Not that hard on the wallet (maybe) - and there is a trial version.

RPGamer

Current - RPG: Eternal Destiny : Help Wanted!
Upcoming- MMOFPS- Paintball Game: HELP WANTED!
Http://halbrosproductions.netfirms.com
JAT
17
Years of Service
User Offline
Joined: 7th Nov 2002
Location:
Posted: 31st Dec 2002 22:12
You can try mine. It's an early release and buggy, but its free. http://www.jtgame.com/jtedit.

-JT

John Thompson
http://www.jtgame.com/jtedit
Skyone
17
Years of Service
User Offline
Joined: 30th Dec 2002
Location: United States
Posted: 31st Dec 2002 22:20
easy RPG!

Code of the Week: Moving an object back.
If Downkey()=1 then Move object x,-10
x=Object Number
GavinO
17
Years of Service
User Offline
Joined: 23rd Dec 2002
Location:
Posted: 31st Dec 2002 23:40
For the kind of modelling you do for a game, MAX is much overkill. A copy of VIZ from R3+ would probably do it. But Milkshape is basically the game-needed features and a cheaper price tag, so if you are not a pirate, get that.

Lancewrath
17
Years of Service
User Offline
Joined: 30th Dec 2002
Location:
Posted: 1st Jan 2003 07:04
i didnt post it all over the place.. i only posted it on like 1 other topic jeez have a cow. you know not everyone has dollars coming out of there butt like some people. I think file sharing is ok there are plenty of rich snobs with money to support the companies who develope these products.. besides its your opinion and you shouldnt discriminate so much for it.

if lance = stoned then darkbasic = ?
Lancewrath
17
Years of Service
User Offline
Joined: 30th Dec 2002
Location:
Posted: 1st Jan 2003 07:06
PS anim8tor sucks... like why call a program anim8tor if its so hard to animate... in fact i havent even located anywhere on this program on animating lol

if lance = stoned then darkbasic = ?
Shadow Robert
17
Years of Service
User Offline
Joined: 22nd Sep 2002
Location: Hertfordshire, England
Posted: 1st Jan 2003 09:08
lmao @ JAT ... oh the shameless promotion
takes a little getting used to but JTEdit is actually quite cool - which knowing Jat will only get better with time

i was gonna compile that bug report for ya though wasn't i mate - so annoying when things slip my mind lol

Anata aru kowagaru no watashi!
KamaKase
17
Years of Service
User Offline
Joined: 29th Oct 2002
Location:
Posted: 2nd Jan 2003 20:32
I used OpenFX at first. But when I got .x files out of it the faces weren't always there, and you had to turn it round etc...

MattIsFun
17
Years of Service
User Offline
Joined: 4th Jan 2003
Location:
Posted: 7th Jan 2003 23:56
Well, I know for a fact that TrueSpace 1.0 is freeware, but it's pretty useless and crashes all the time.

Murp
17
Years of Service
User Offline
Joined: 6th Jan 2003
Location: United States
Posted: 8th Jan 2003 00:19
Which ones will open .X files (no pun intended). I think I might've been doing something wrong but JTEdit wouldn't open .X files for me. Is Milkshape that good? How much is Rhino 3D? Please pardon my n3wbn3ss.
The Darthster
17
Years of Service
User Offline
Joined: 25th Sep 2002
Location: United Kingdom
Posted: 8th Jan 2003 01:35
I like anim8or, I find it really easy to use and animate with. Lancewrath, you don't know how to animate? Build several objects in Object mode, build a bone figure in Figure mode and add the objects to the bones, or set the bones to deform an object. Then set a bone rotation keyframe sequence in Sequence mode, then put all your objects into a scene in Scene mode. Then you can move them with keyframes, paths etc, do limb rotations, append pre-animated sequences, etc. There is a button for inverse kinematics, but it hasn't been implemented yet. I managed a big stompy robot shooting lasers over a bump-mapped terrain in hardly any time after reading the tutorials on the site (www.anim8or.com). And it's FREE. And it exports nicely enough for me (.3ds). Although it doesn't export animations, only limb structures.
John H
Retired Moderator
17
Years of Service
User Offline
Joined: 14th Oct 2002
Location: Burlington, VT
Posted: 9th Jan 2003 03:56
Anim8or is nice and easy. I like it too, I just use milkshape. Its easy to animate.

RPGamer

Current - RPG: Eternal Destiny : Help Wanted!
http://www.halbrosproductions.netfirms.com
Dont ask those questions! Read the help files lazy!
JAT
17
Years of Service
User Offline
Joined: 7th Nov 2002
Location:
Posted: 9th Jan 2003 21:03
Murp,

Re JEdit, what happened when you tried to open a .x file? (I'm assuming that something happen while loading, and it was not the simple case of not setting the file type in the open dialog to "DirectX (*.x)..." to list .x files.) Could you send me (john@jtgame.com) an offending file (with any textures needed)? JTEdit most definitely should be able to open .x files.

-John

John Thompson
http://www.jtgame.com/jtedit
Lancewrath
17
Years of Service
User Offline
Joined: 30th Dec 2002
Location:
Posted: 13th Jan 2003 06:10
um i know how to animate.. i use 3dsmax.. im just not very familiar with anim8tor.. nor have i taken the time to get familiar with it.. but thanks for the info lol

if god = infinity and infinity = 0 then god = 0
Matigus
17
Years of Service
User Offline
Joined: 6th Dec 2002
Location: Costa Rica...bc im a bad person
Posted: 14th Jan 2003 20:41
I would have to say that 3D canvas is the easyest to use and is free.
i wouldnt get the new version but get the old demo. if u messege me i will give u the code to make ur demo the full verion
3DMantis
17
Years of Service
User Offline
Joined: 13th Jan 2003
Location:
Posted: 18th Jan 2003 15:44
I agree with Matigus that 3D Canvas is an excellent package, especially for the price (pro version: $69, LP version (game devel) $35).

Hilmi2k
17
Years of Service
User Offline
Joined: 29th Nov 2002
Location:
Posted: 18th Jan 2003 15:56
3D canvas seems to be very powerful, I liked it, features wise, but I couldnt get myself like the way you move objects on the screen. GOt on my nerves eventual, then I gave up on the program
Dark_Noobie
17
Years of Service
User Offline
Joined: 26th Jan 2003
Location:
Posted: 26th Jan 2003 18:45
Hey,
i was looking for 3D Studio Max, and came across a great discovery, they made a 100% free clone of the Max's and it is called GMax. it is around 18mb to download and has totaly free registration.

Hope this helps.

Quote the forum, DarkBASIC kicks ass!
Dark_Noobie
17
Years of Service
User Offline
Joined: 26th Jan 2003
Location:
Posted: 26th Jan 2003 18:46
Hey,
i was looking for 3D Studio Max, and came across a great discovery, they made a 100% free clone of the Max's and it is called GMax. it is around 18mb to download and has totaly free registration.

You can get it at: http://www.discreet.com/

Hope this helps.

Quote the forum, DarkBASIC kicks ass!
Dark_Noobie
17
Years of Service
User Offline
Joined: 26th Jan 2003
Location:
Posted: 26th Jan 2003 18:47
sorry about the double messages...

Quote the forum, DarkBASIC kicks ass!
Hilmi2k
17
Years of Service
User Offline
Joined: 29th Nov 2002
Location:
Posted: 26th Jan 2003 20:59
Yeah, but the output format is only usable in games that have licensed the format...

I know of no application that can convert these models to another, more useful format
Dark_Noobie
17
Years of Service
User Offline
Joined: 26th Jan 2003
Location:
Posted: 26th Jan 2003 21:26
Yes, it is possible, you must download the plugins though

Quote the forum, DarkBASIC kicks ass!
Kyro
17
Years of Service
User Offline
Joined: 25th Jan 2003
Location:
Posted: 27th Jan 2003 00:34
3d studio max is a bad idea, over kill to make a little man walking around If you search the net for help you'll have to muddle your way through all the tuts on how to create the world's shiniest graphics. Plus.... it takes to long to load

Kyro
17
Years of Service
User Offline
Joined: 25th Jan 2003
Location:
Posted: 27th Jan 2003 00:39
Jat, I don't think your program likes Windows XP

John H
Retired Moderator
17
Years of Service
User Offline
Joined: 14th Oct 2002
Location: Burlington, VT
Posted: 29th Jan 2003 04:25
I dont think anything likes windows xp

Current - RPG: Eternal Destiny : Help Wanted!
http://www.halbrosproductions.netfirms.com
Dont ask those questions! Read the help files lazy!
Kyro
17
Years of Service
User Offline
Joined: 25th Jan 2003
Location:
Posted: 29th Jan 2003 04:29
I know. Most the time my hardware refuses to work with XP and just glitches out, making me have to restart my computer and losing my place in my game... I mean lossing all of work *glances around nervously*

Arrow
17
Years of Service
User Offline
Joined: 1st Jan 2003
Location: United States
Posted: 29th Jan 2003 08:17
Damn Microsoft, if only all things were Linex compatable.

This is Truth!
This is my Belief!
...at least for now.
Toilet Freak
17
Years of Service
User Offline
Joined: 16th Dec 2002
Location: Australia
Posted: 29th Jan 2003 09:49
yeah about 3d studio max, do know how to make good looking hair, like Final Fantasy 10 style hair using 3d studio max, I've made a model with 3d studio max 5 but not the hair(it's pretty hard for me), and also how the hell do I convert to .x format with 3d studio max 5 (note-I still haven't found a solution yet--->>>to those who read my ancient post eons ago<<<---), I don't see 3d s max as being bad, isn't it good to make high poly models(for a game you spend loads of time making.)

Richard Davey
Retired Moderator
18
Years of Service
User Offline
Joined: 30th Apr 2002
Location: On the Jupiter Probe
Posted: 29th Jan 2003 11:31
"Damn Microsoft, if only all things were Linex compatable."

Err - then we'd all be compatible with a global freight solutions company? (www.linexsolutions.com)

Cheers,

Rich

"Gentlemen, we are about to short-circuit the Universe!"
DB Team / Atari ST / DarkForge / Retro Gaming
John H
Retired Moderator
17
Years of Service
User Offline
Joined: 14th Oct 2002
Location: Burlington, VT
Posted: 30th Jan 2003 04:24
Just use the converter that comes with DB Im sure there are tuts out there on how to make hair, Im sure of it

RPGamer

Current - RPG: Eternal Destiny : Help Wanted!
http://www.halbrosproductions.netfirms.com
Dont ask those questions! Read the help files lazy!
xFUZZYx
17
Years of Service
User Offline
Joined: 27th Jan 2003
Location:
Posted: 2nd Feb 2003 09:48
Toilet: for hair, i have no idea what to do. look for stuph on google and for exporting to .x in 3dsmax: go to google and search for Panda DirectX Exporter

-THE FUZZ
Drazo
17
Years of Service
User Offline
Joined: 26th Nov 2002
Location: In the Shadows
Posted: 2nd Feb 2003 18:25
I had the trial version of milkshape, but I am thinking about getting 3D Canvas.

Join FWMB @ aimoo
I'm one BIG nasty lizard.
MattIsFun
17
Years of Service
User Offline
Joined: 4th Jan 2003
Location:
Posted: 2nd Feb 2003 18:56
Really, it's not that programs don't like Windows XP, it's that Windows XP doesn't like them.

minkus
17
Years of Service
User Offline
Joined: 18th Jan 2003
Location: My House
Posted: 2nd Feb 2003 22:04
Hey, where do you download gmax?
i went to the sight but couldn't find the download href

The World has no meaning - but gaming does!
MattIsFun
17
Years of Service
User Offline
Joined: 4th Jan 2003
Location:
Posted: 4th Feb 2003 01:37
I guess you can use the Quake III plugin to convert to md3 format and then convert that to a common format like 3ds or something, but it seems like there must be something in the liscencing forbidding you to do that. The download is... uh... go to the main page and click where it says download available.

Toilet Freak
17
Years of Service
User Offline
Joined: 16th Dec 2002
Location: Australia
Posted: 5th Feb 2003 04:46
yeah, thanks peoples, I got around the converting problem, found out I had to export to save in 3ds format. (just my own stupidity). And about making cool looking hair, I can't find a tutorial for it. (if anyone can tell me .)

my email

Kean_ooi@hotmail.com

Arrow
17
Years of Service
User Offline
Joined: 1st Jan 2003
Location: United States
Posted: 5th Feb 2003 18:39
If your going for realist hair I hope you got the momery for it. The way I've seen it done to get desent hair for less ploygons is to use textures acordingly.

Am I a butterfly dreaming I'm a man?
Or a bowling ball dreaming I'm a plate of samishi?
Never assume that what you see or feel is real.
Shadow Robert
17
Years of Service
User Offline
Joined: 22nd Sep 2002
Location: Hertfordshire, England
Posted: 6th Feb 2003 05:13
lmao @ Rich ... i'd sure love to be compatible with a shipping firm
or is that Freight as in only the ships, not the shipping ... hmm lol

as for JEdit, i've had not problems on my version of XP.
However i have XP Pro SP1 - so perhaps it could be the fact of not updating. If not then i'm a little unsure, sometimes incompatibilities stem from Updating to XP rather than Upgrading to XP...

So you update say 98 -> XP and it still carries the bugs that 98 had, whereas the upgrade 98 -> XP it installs XP only.

Tsu'va Oni Ni Jyuuko Fiori Sei Tau!
One block follows the suit ... the whole suit of blocks is the path ... what have you found?
Toilet Freak
17
Years of Service
User Offline
Joined: 16th Dec 2002
Location: Australia
Posted: 6th Feb 2003 07:39
I found a hair plugin(heard from friend), called shag hair, only problem is it's on a impossible price of $450, something I can't afford right now. need another solution, I might just use a texture like arrow and other peeps said.

actarus
17
Years of Service
User Offline
Joined: 29th Aug 2002
Location: 32 Light Years away
Posted: 6th Feb 2003 14:10
If you don't want to have to buy 450$ plugins,don't buy 4500$ softwares then.

Just remember that you're standing on a planet that's evolving
And revolving at nine hundred miles an hour!
John H
Retired Moderator
17
Years of Service
User Offline
Joined: 14th Oct 2002
Location: Burlington, VT
Posted: 7th Feb 2003 04:10
Right!

Current - RPG: Eternal Destiny : Help Wanted!
http://www.halbrosproductions.netfirms.com
Dont ask those questions! Read the help files lazy!
Toilet Freak
17
Years of Service
User Offline
Joined: 16th Dec 2002
Location: Australia
Posted: 7th Feb 2003 05:04
lol, I need a job.

Login to post a reply

Server time is: 2020-08-15 11:58:07
Your offset time is: 2020-08-15 11:58:07