Sorry your browser is not supported!

You are using an outdated browser that does not support modern web technologies, in order to use this site please update to a new browser.

Browsers supported include Chrome, FireFox, Safari, Opera, Internet Explorer 10+ or Microsoft Edge.

FPSC Classic Scripts / 3 switches to open a door

Author
Message
ctm
17
Years of Service
User Offline
Joined: 25th Feb 2005
Location:
Posted: 2nd May 2005 00:13 Edited at: 2nd May 2005 00:58
Maybe someone needs something like that.

With these scripts you have to use 3 switches in a correct order to open a door:

Switch 01:

Swich 02:

Switch 03:


The scripts are only for animated swiches!
I tried it with switches that only change their texture too but the function "alttexture" seems not to work in the EA Version and it would be very confusing for the player if he cannot see what switch he has used already.

The script for the door:


Important:
1) Give all 3 switches the same name!
2) Type this name in the "If Used" field of the door.
3) Type the name of the door in the "If Used" field of all 3 switches.

I am sure there are other ways to script something like that, but these versions seem to work fine.
I tried them in the "Test" mode, not in a built game.
ctm
17
Years of Service
User Offline
Joined: 25th Feb 2005
Location:
Posted: 7th May 2005 23:41
Again 3 switches that open a door.
This time you dont have to use them in some order.

The script for the switches:

Attach this script to every switch.

The script for the door:


This time i changed the script for non animated switches.
Maybe i'll post a version for animated switches later.

Important:
1) Give the door a individual name and type this name in the IF USED field of every switch.
2) Give all 3 switches the same name and type this name in the IF USED field of the door.
ctm
17
Years of Service
User Offline
Joined: 25th Feb 2005
Location:
Posted: 21st May 2005 20:38
In my first posting i said that the function "altexture" does not work. That is wrong.
"alttexture" does work, but only if Pixel Shaders are not activated.

For that reason here the switch scripts for switches that change their texture and have to be used in a correct order:

Switch01:

Switch02:

Switch03:


For the doorscript see the first posting.
Dory The Cable Guy
17
Years of Service
User Offline
Joined: 23rd Apr 2005
Location:
Posted: 10th Jun 2005 17:20
tis EXACTLY what i have been lookin for!!!

Heven doesn't want me and Hell's afraid i'll take over!!!
Siege1975
18
Years of Service
User Offline
Joined: 27th Jul 2004
Location: UK - Wiltshire
Posted: 7th Jul 2005 23:46
Very, Very Cool. This sort of thing could easily be used for numerous door puzzles etc...

Nice one.


Use http://www.whits-end.co.uk For Both Sites
ctm
17
Years of Service
User Offline
Joined: 25th Feb 2005
Location:
Posted: 8th Jul 2005 02:27
thx

Login to post a reply

Server time is: 2022-12-04 07:24:59
Your offset time is: 2022-12-04 07:24:59