Sorry your browser is not supported!

You are using an outdated browser that does not support modern web technologies, in order to use this site please update to a new browser.

Browsers supported include Chrome, FireFox, Safari, Opera, Internet Explorer 10+ or Microsoft Edge.

3 Dimensional Chat / Cartography Shop - 99% Cpu time? is this right?

Author
Message
Snakey
17
Years of Service
User Offline
Joined: 4th Feb 2003
Location:
Posted: 4th Feb 2003 21:34
Hi all,

Just starting using Cartography shop 2.08, but now my level is getting more complex it is really slow. But I've also noticed when it's opened and without any maps opened my cpu is still running at 99% usage. Is this right? any thoughts or help would be great.

Systems are P4's 2.66 & 3 ghz 1Gb ram. Should eat the program really!
Cringe
17
Years of Service
User Offline
Joined: 30th Jan 2003
Location: United States
Posted: 10th Feb 2003 08:39
I have the same problem! I had just registered the application and decided to play with it some more when BAM! My computer started laggin' like crazy. I havn't really messed with it anymore since then so I havn't come up with a solution. It's just good to know that it wasn't just happening to me...er, well not -good- but you know what I mean.

My Specs: p4 2.2gig, 786mb ddr ram, 120 gig hd, Geforce4 128mb ti4200, WindowsXP.
Hubdule
17
Years of Service
User Offline
Joined: 3rd Sep 2002
Location: Gundelsheim
Posted: 10th Feb 2003 09:15
This behaviour is typical to applications/games that use a DirectX window. You can try the same with a DB or DBPro windowed prog. You'll see that this will also take your full CPU time.

actarus
17
Years of Service
User Offline
Joined: 29th Aug 2002
Location: 32 Light Years away
Posted: 10th Feb 2003 17:07
AFAIK P4 always take up proc.power even when supposedly idle.

Just remember that you're standing on a planet that's evolving
And revolving at nine hundred miles an hour!

Login to post a reply

Server time is: 2020-08-15 11:18:40
Your offset time is: 2020-08-15 11:18:40