Sorry your browser is not supported!

You are using an outdated browser that does not support modern web technologies, in order to use this site please update to a new browser.

Browsers supported include Chrome, FireFox, Safari, Opera, Internet Explorer 10+ or Microsoft Edge.

DarkBASIC Discussion / DB will not install

Author
Message
jhw1701
17
Years of Service
User Offline
Joined: 9th Oct 2002
Location: United States
Posted: 9th Oct 2002 10:19
I just purchased DB (not the Pro version) and it just arrived in the mail. It will not install on my machine.

I have the following:
AMD Thunderbird 1.2 GHz
768 MB RAM
VisionTek GeForce 4 ti4400 128 MB video card (with the latest drivers)
Windows 2000 SP2
DirectX 8.1 - the DirectX diagnostic program says all is ok
60 GB of free hard drive space

The full install option seems to work until it gets to 12% or so. Then it says "CRC error - cannot install the following file: C:\Program Files\Dark Basic Software\Dark Basic\media\bitmaps\textures\real\stone\rock04.bmp"

Then it says I have to re-run the installer to completely install the software.

Any advice will be greatly appreciated.

Thanks
Rpg Cyco
17
Years of Service
User Offline
Joined: 26th Aug 2002
Location: Australia
Posted: 9th Oct 2002 10:35
Hey,

The file is corrupted most likely. Do a minimum install and then go onto the CD and drag the media folder into where you installed DB. You'll probably find that rock04.bmp is corrupted though

l8ter

Rog Cyco

http://www.rpgcyco.com - My Website & Forums
Specs: PIII - 866MHz, 128MB SDRAM, 8MB SiS 630, 17inch monitor, 18.6GB HDD 5400rpm, Win ME, DX8.1b, 56k Modem
jhw1701
17
Years of Service
User Offline
Joined: 9th Oct 2002
Location: United States
Posted: 9th Oct 2002 11:19
It appears that the problem is with mt CD/DVD drive. On a hunch I the install from the CD-RW drive and everything is ok.

However, all the demos seem to flicker when I run them on my desktop (The AMD system described in my first post in this thread). I ran the same demos on my laptop (Win2000, PentiumIII - 800 MHz, 256 MB RAM, 32 MB ATI video card) and they do not flicker.

Could it be the GeForce4 does not like DB?
indi
17
Years of Service
User Offline
Joined: 26th Aug 2002
Location: Earth, Brisbane, Australia
Posted: 9th Oct 2002 13:57
it could be video card drivers.

whats the latest u have in your current system.

check your manufacturers driver updates.

no website at moment
indi
17
Years of Service
User Offline
Joined: 26th Aug 2002
Location: Earth, Brisbane, Australia
Posted: 9th Oct 2002 13:57
ok u mentioned that above soz.

no website at moment

Login to post a reply

Server time is: 2020-08-13 17:57:01
Your offset time is: 2020-08-13 17:57:01