Sorry your browser is not supported!

You are using an outdated browser that does not support modern web technologies, in order to use this site please update to a new browser.

Browsers supported include Chrome, FireFox, Safari, Opera, Internet Explorer 10+ or Microsoft Edge.

FPSC Classic Models and Media / Firma Segment Maker V2

Author
Message
Nickydude
Retired Moderator
14
Years of Service
User Offline
Joined: 4th Nov 2006
Location: Look outside...
Posted: 26th Oct 2007 16:20 Edited at: 26th Oct 2007 18:27
DarkFoil has done it again and created Firma Segment Maker V2! Here are some of the changes:

Texture Mixer:
* Preview windows are now 256x256. No more squinting at the screen when mixing textures.
* Added the ability to reposition the detail texture up, down, left and right.
* Added the ability to rotate the detail texture clockwise and anticlockwise.
* Added the ability to expand or shrink the detail texture.

Manipulating the detail texture can be done with both keyboard and mouse. This is great for adding graffiti. Because the texture mixer will work on any texture you are not limited to customising wall textures, I used it to add graffiti to the dumpster and semi trailer entities, and as the new texture is saved under a different name the original textures remain safely unaltered.

Room Creator
* Added a 'Room Type' button that opens a window displaying all the room segments available in the ww2 folder so that you can pick the segment type you want to work on. I added this because all the different room segments have slightly different profiles so you are no longer limited to having plain vertical walls.
* Added the option to automatically create a curved corner segment when a room segment is saved. The corner segment has the same texture as the inner wall of the room segment.

Another change I've made is that now all textures are saved at 512x512. In previous versions of Firma only textures created with the texture mixer were saved at this size.

Here are a few screen shots.






Attached is the download. Enjoy!

"he is coming!..." - WIP in 'Showcase'

Attachments

Login to view attachments
darimc
14
Years of Service
User Offline
Joined: 19th Jan 2007
Location: Canada
Posted: 26th Oct 2007 16:29
SWEET! (caps off)



Luke314pi
15
Years of Service
User Offline
Joined: 11th Apr 2006
Location: Minneapolis, MN
Posted: 26th Oct 2007 16:47
Thanks, those are some great additions!

darimc
14
Years of Service
User Offline
Joined: 19th Jan 2007
Location: Canada
Posted: 26th Oct 2007 16:59
It doesn't work on my pc.



cram
14
Years of Service
User Offline
Joined: 27th Jan 2007
Location: Belgium
Posted: 26th Oct 2007 17:23
tanks but this is the V1.2 download
Nickydude
Retired Moderator
14
Years of Service
User Offline
Joined: 4th Nov 2006
Location: Look outside...
Posted: 26th Oct 2007 18:29 Edited at: 26th Oct 2007 18:30
What with all the different versions of Firma I have I knew something like this would happen. V2 should now be up in the first post.

"he is coming!..." - WIP in 'Showcase'
MK83
15
Years of Service
User Offline
Joined: 10th Jun 2006
Location: Greeneville, TN
Posted: 26th Oct 2007 18:47
I have tried it, and it's simply awesome. Thanks for this one.

xplosys
15
Years of Service
User Offline
Joined: 5th Jan 2006
Playing: FPSC Multiplayer Games
Posted: 26th Oct 2007 18:57
Once again, excellent execution on this. Thanks you.

Best.

I'm sorry, my answers are limited. You must ask the right question.

Cyborg ART
14
Years of Service
User Offline
Joined: 14th Jan 2007
Location: Sweden - Sthlm
Posted: 26th Oct 2007 22:14
Thanks! But it still wont work for me,could not find path 803 on line something.
Dont know whats the problem.
Does it only works with vista or do I need to testart my computer after installing?

Visit our new website! www.bigvikinggames.tk !New Forum is up!
Follow the progress of Lost Treasures
rolfy
15
Years of Service
User Offline
Joined: 23rd Jun 2006
Location:
Posted: 26th Oct 2007 23:37
Very well done

darimc
14
Years of Service
User Offline
Joined: 19th Jan 2007
Location: Canada
Posted: 26th Oct 2007 23:42
it works now, I love it.



Doctor Who
14
Years of Service
User Offline
Joined: 6th Sep 2007
Location: Here, somewhere.
Posted: 27th Oct 2007 18:28 Edited at: 27th Oct 2007 19:48
I get a problem (I shouldn't have uninstalled it just now) but it tells me that it can't find the path and crashes. Is it because my FPSC is on a drive other than C: ? The path itself is exact I'm sure, I just use G: for my game making and C: for my operating system and utilities.

Edit: It's the same problem as Big Viking has.

Thanks,

The Doctor

I straddle the line between genius and insanity. Guess which side I'm on now?
Jeffrey Morris
17
Years of Service
User Offline
Joined: 1st Sep 2004
Location:
Posted: 29th Oct 2007 15:13
The wall creator doesn't create any new walls and there's no "Walls" folder under "Firma" folder. There's a problem with the textbox for entering names of new walls. Please check into these problems.
Deathead
14
Years of Service
User Offline
Joined: 14th Oct 2006
Location:
Posted: 29th Oct 2007 19:05
Mine works fine. Its probably your computer.

Hardcore
User Banned
Posted: 29th Oct 2007 20:22
This Program is really good and easy to use. Thanks
Nomad Soul
Moderator
14
Years of Service
User Offline
Joined: 9th Jan 2007
Location: United Kingdom
Posted: 29th Oct 2007 23:37
Great stuff Nickydude

This is just how an application should be!

Stable, useful and intuitive.

Will be using this for sure and despite most of us having already purchased signs by now, this is definately a worthwhile product.

Nomad
Nickydude
Retired Moderator
14
Years of Service
User Offline
Joined: 4th Nov 2006
Location: Look outside...
Posted: 29th Oct 2007 23:38
Quote: "Great stuff Nickydude"


I didn't make it, Darkfoil did, I'm just hosting it for him.

"he is coming!..." - WIP in 'Showcase'
Darkfoil
15
Years of Service
User Offline
Joined: 7th Jan 2006
Location: Montanchez (Spain)
Posted: 31st Oct 2007 02:41 Edited at: 31st Oct 2007 03:14
I really thought I'd got the path setting code sorted out this time. I tested it out on two different pc's with the FPS Creator installed in non default locations on both and Firma worked fine. Ah well, back to the drawing board.

Darkfoil.
mikeh926
14
Years of Service
User Offline
Joined: 28th Oct 2006
Location: USA
Posted: 1st Nov 2007 02:33
This looks good, but it syas this and wont load!
Quote: "Runtime Error 8003-Could not find path at line 95 "


Is this because im using a dual boot, and my C drive is really an H drive?
fallen one
15
Years of Service
User Offline
Joined: 7th Aug 2006
Location: My imagination!
Posted: 1st Nov 2007 04:32
Quote: "Quote: "Runtime Error 8003"

I got the same error, though I think the ending was different, didnt work in all.

fpsc game KillTV update 22Oct.http://www.avantivita.com/killtv.html
Ice Cube
14
Years of Service
User Offline
Joined: 21st Apr 2007
Location: United Kingdom
Posted: 1st Nov 2007 05:04
I've never used it, but it seems to be a very good app! Thanks!

Quote: "Is this because im using a dual boot, and my C drive is really an H drive?"


Mine is "G", but works fine so far.

Woolfman
14
Years of Service
User Offline
Joined: 19th Sep 2007
Location: Cave
Posted: 1st Nov 2007 07:17
Very useful thank you.
Hardcore
User Banned
Posted: 1st Nov 2007 11:59
I tried the wall creator and the only issue I found was the "Text box". When you go to save your wall. You have to keep clicking in the text box to add a new letter. Outside of that everything else seems to work fine. Great program Darkfoil, Thanks
alimpo83
15
Years of Service
User Offline
Joined: 30th Dec 2005
Location:
Posted: 1st Nov 2007 12:33 Edited at: 1st Nov 2007 12:44
I get the 8003 error too.

EDIT: You should release the exe with a ini file with the paths the program uses so that we could edit them, then we didn't had this kind of error.

BUY ALIEN ENTITY PACK HERE : [url]www.freewebs.com/alimpo83[/url]
Darkfoil
15
Years of Service
User Offline
Joined: 7th Jan 2006
Location: Montanchez (Spain)
Posted: 2nd Nov 2007 22:53
Right I've had another go at the path settings code to try and get it sorted and I've also fixed the bug reported by Hardcore. The attached patch will update Firma with the changes. Hopefully this will stop the Path not Found errors that occur.

Darkfoil.

Attachments

Login to view attachments
Hardcore
User Banned
Posted: 3rd Nov 2007 00:25
Update fixed the issue I had with saving walls. Thanks Darkfoil
Darkfoil
15
Years of Service
User Offline
Joined: 7th Jan 2006
Location: Montanchez (Spain)
Posted: 4th Nov 2007 16:05
Your welcome Hardcore. At least that's one bug definitely fixed. Can anyone tell me if this update has solved the Path Not Found errors that were occuring?

Darkfoil.
Deathead
14
Years of Service
User Offline
Joined: 14th Oct 2006
Location:
Posted: 4th Nov 2007 16:06
@Darkfoil: I have a idea for V3. A mesh importer and door and window maker. Because segment editor you get from the main website is rubbish and crashy.

cram
14
Years of Service
User Offline
Joined: 27th Jan 2007
Location: Belgium
Posted: 4th Nov 2007 17:58
Quote: "@Darkfoil: I have a idea for V3. A mesh importer and door and window maker. Because segment editor you get from the main website is rubbish and crashy."


Nice idea.
@Darkfoil,pleas can you make it?
NBKgames
13
Years of Service
User Offline
Joined: 1st Nov 2007
Location:
Posted: 5th Nov 2007 03:02
Dude this is AWESOME!
Can't wait till v3

Cyborg ART
14
Years of Service
User Offline
Joined: 14th Jan 2007
Location: Sweden - Sthlm
Posted: 5th Nov 2007 20:18
It worked with the new patch!
Thank you, its a great tool.
Look what I did

Visit our new website! www.bigvikinggames.tk !New Forum is up!
New website for Silent Depths. www.freewebs.com/silent-depths

Attachments

Login to view attachments
Darkfoil
15
Years of Service
User Offline
Joined: 7th Jan 2006
Location: Montanchez (Spain)
Posted: 6th Nov 2007 01:11
@ Big Viking Games. Glad it's finally working for you

I'm hoping that this means the Runtime Error 8003 bug has finally been cured.

Who said anything about a V3?

Darkfoil.
NBKgames
13
Years of Service
User Offline
Joined: 1st Nov 2007
Location:
Posted: 6th Nov 2007 01:23
I'm just hoping
It really was great

cram
14
Years of Service
User Offline
Joined: 27th Jan 2007
Location: Belgium
Posted: 6th Nov 2007 01:24
Quote: "Who said anything about a V3?"


And V4 V5 V6 V7 V8 etc.
Nickydude
Retired Moderator
14
Years of Service
User Offline
Joined: 4th Nov 2006
Location: Look outside...
Posted: 6th Nov 2007 01:27
Quote: "Who said anything about a V3? "


The same person who never mentioned V2.

"he is coming!..." - WIP in 'Showcase'
Darkfoil
15
Years of Service
User Offline
Joined: 7th Jan 2006
Location: Montanchez (Spain)
Posted: 6th Nov 2007 01:33
Hmm. Not sure I've got the programming skills to go much further with this. To be honest, I'm surprised that I've managed to make Firma as good as it is.

Darkfoil.
Cyborg ART
14
Years of Service
User Offline
Joined: 14th Jan 2007
Location: Sweden - Sthlm
Posted: 6th Nov 2007 20:04
Maybe add a function so you could make doors and windows?
Could be great Then I dont need to retexture the stockdoors.

Maybe offtopic but if I want to put all the segemnts, signs etc in a pack, how should I do? I tried but I only got meshes in, not textures

Visit our new website! www.bigvikinggames.tk !New Forum is up!
New website for Silent Depths. www.freewebs.com/silent-depths
Magus
14
Years of Service
User Offline
Joined: 2nd Jul 2007
Location:
Posted: 7th Nov 2007 07:10
I see no download links

User of Windows XP Home, AMD Dual Core 4800+ 2.51 GHz CPU
2GB of DDRII Ram, 320MB 8800GTS GeForce
cram
14
Years of Service
User Offline
Joined: 27th Jan 2007
Location: Belgium
Posted: 7th Nov 2007 17:29 Edited at: 7th Nov 2007 17:29
Quote: "I see no download links "


http://img158.imageshack.us/my.php?image=firmawx1.jpg
KeithC
Senior Moderator
15
Years of Service
User Offline
Joined: 27th Oct 2005
Location: Michigan
Posted: 7th Nov 2007 20:49
It would be great if this program had it's own website that I could link to......(hint, hint).

-Keith

Wolf
13
Years of Service
User Offline
Joined: 8th Nov 2007
Location: Luxemburg
Posted: 8th Nov 2007 23:38
This application is... brilliant.

What about a overlay plugin for a future version?

moogle man
14
Years of Service
User Offline
Joined: 16th May 2007
Location: Gumdrop lane, candy land
Posted: 10th Nov 2007 02:34
umm my computer keeps saying the zip file is either corrupt or invalid (damn)

the wombat watches you all
Darkfoil
15
Years of Service
User Offline
Joined: 7th Jan 2006
Location: Montanchez (Spain)
Posted: 13th Nov 2007 00:14
I'm just in the process of doing a bit of tweaking to try and improve the quality of the textures that Firma produces. If I have any success I'll make another update available.

Darkfoil.
Inspire
14
Years of Service
User Offline
Joined: 23rd Dec 2006
Location: Rochester, NY
Posted: 13th Nov 2007 01:05
This is sweet!

Nickydude
Retired Moderator
14
Years of Service
User Offline
Joined: 4th Nov 2006
Location: Look outside...
Posted: 13th Nov 2007 01:08
Can't wait!

"he is coming!..." - WIP in 'Showcase'
cram
14
Years of Service
User Offline
Joined: 27th Jan 2007
Location: Belgium
Posted: 13th Nov 2007 02:21
Quote: "Can't wait!"


Me to
Adriano jones
13
Years of Service
User Offline
Joined: 26th Sep 2007
Location: Turn around...
Posted: 13th Nov 2007 22:48
If I want to share them, which folder do I copy?
(for the segments, signs, everything!)
-Adrian

Adriano jones
MK83
15
Years of Service
User Offline
Joined: 10th Jun 2006
Location: Greeneville, TN
Posted: 13th Nov 2007 23:57
In really like the delete feature. Really makes it easy to get rid of stuff you don't want. This is truly awesome.


[href][/href]
Darkfoil
15
Years of Service
User Offline
Joined: 7th Jan 2006
Location: Montanchez (Spain)
Posted: 15th Nov 2007 22:04
In response to a number of people asking how they go about sharing any segments they make with Firma I'm adding a tool that will create a 'Pack' from within the program. As soon as it's gone through a bit of testing I will release an update.

Darkfoil.
cram
14
Years of Service
User Offline
Joined: 27th Jan 2007
Location: Belgium
Posted: 15th Nov 2007 22:11
Quote: "In response to a number of people asking how they go about sharing any segments they make with Firma I'm adding a tool that will create a 'Pack' from within the program. As soon as it's gone through a bit of testing I will release an update.

Darkfoil."


[cartmanmode]SWEET[/cartmanmode]

Login to post a reply

Server time is: 2021-09-24 18:44:00
Your offset time is: 2021-09-24 18:44:00