Sorry your browser is not supported!

You are using an outdated browser that does not support modern web technologies, in order to use this site please update to a new browser.

Browsers supported include Chrome, FireFox, Safari, Opera, Internet Explorer 10+ or Microsoft Edge.

Work in Progress / [DBP] Paradox Engine v2.1

Author
Message
SH4773R
12
Years of Service
User Offline
Joined: 18th Jan 2010
Location: AMERICA!!!
Posted: 24th Mar 2011 20:32 Edited at: 30th Aug 2011 17:28



Project blog:
http://paradoxengine.blogspot.com/

Latest demo: (2.2.1 P0) (Newest)

https://forumfiles.thegamecreators.com/download/2251396

Hello everybody and welcome to another paradox engine thread, this time on version 2.1.x

Paradox Engine is a agile 3D game engine written in dark basic pro programmed by me (SH4773R)

There will be a free lite version when it is completed the full version may be released at a later date for free as well.



Screen shots:





SH4773R
12
Years of Service
User Offline
Joined: 18th Jan 2010
Location: AMERICA!!!
Posted: 25th Mar 2011 04:52 Edited at: 31st May 2011 06:24
/////////////////////////////////////////////////////////////////
OLD BUILD DEMO ATTACHED
////////////////////////////////////////////////////////////////
Not latest version check top post


My software never has bugs, it just develops random features.

Attachments

Login to view attachments
Design Runner
12
Years of Service
User Offline
Joined: 16th Oct 2010
Location: In my own little world.
Posted: 26th Mar 2011 23:07
Looks very nice. Some good progress since the last beta (4) I saw in your last thread. Collision still needs a bit of work, especially with the jumping (I'm pretty sure you already know that). I am mainly curious to see how the scripting language develops. Good luck, I will be keeping tabs on this.

The quick brown fox jumps over the lazy dog
SH4773R
12
Years of Service
User Offline
Joined: 18th Jan 2010
Location: AMERICA!!!
Posted: 27th Mar 2011 11:49
Thank you design runner, as you said the collision does need work. I am currenty using dbp standard commands for it, I plan to integrate sparky's dll soon, right after muzzleflash is added witch happens to be on my agenda for this week.

Anyways thanks for the support, its these kind comments that keep me going


My software never has bugs, it just develops random features.
kamac
12
Years of Service
User Offline
Joined: 30th Nov 2010
Location: Poland
Posted: 27th Mar 2011 12:45
Ow, well... I would work on the gravity & jumping . Also, add raycasts from the bullets when they hit something . It's good overall.

SH4773R
12
Years of Service
User Offline
Joined: 18th Jan 2010
Location: AMERICA!!!
Posted: 27th Mar 2011 20:11
Yeah I am fully aware of what I need to work on, its just a matter of me getting around to doing it


My software never has bugs, it just develops random features.
kamac
12
Years of Service
User Offline
Joined: 30th Nov 2010
Location: Poland
Posted: 27th Mar 2011 21:45
Is it free or commercial ?

SH4773R
12
Years of Service
User Offline
Joined: 18th Jan 2010
Location: AMERICA!!!
Posted: 27th Mar 2011 23:54 Edited at: 30th May 2011 09:42
lol i'm not sure at this point, I plan to release a lite version for the low low price of credit to me, and keep the full version on my team's drives for awhile before releasing it for free aswell


My software never has bugs, it just develops random features.
kamac
12
Years of Service
User Offline
Joined: 30th Nov 2010
Location: Poland
Posted: 27th Mar 2011 23:56
Quote: "company's drives"


You've bought DBPro that you host a 'company' ? Also,

not
Quote: "shure"
but sure

SH4773R
12
Years of Service
User Offline
Joined: 18th Jan 2010
Location: AMERICA!!!
Posted: 28th Mar 2011 04:13
I am not shure what you are asking.

Thanks for catching that


My software never has bugs, it just develops random features.
Agent Dink
18
Years of Service
User Offline
Joined: 30th Mar 2004
Location:
Posted: 28th Mar 2011 05:39
Why is it called paradox?

http://lossofanonymity.wordpress.com
SH4773R
12
Years of Service
User Offline
Joined: 18th Jan 2010
Location: AMERICA!!!
Posted: 28th Mar 2011 05:45 Edited at: 2nd Jun 2011 03:53
//////////////////////////UPDATE:////////////////////////////
Old collision code now removed without any impact other than
a raise in frame rate . Now integrating sparky's col .dll
////////////////////////////////////////////////////////////

@Agent Dink
Why is the unreal engine called unreal? (rhetorical)

I chose that name for two reasons:

1. Sounds cool (to me at least)
2. Not used by anyone else (thanks Google)

Pretty much a random choice though. Why do you ask?

kamac
12
Years of Service
User Offline
Joined: 30th Nov 2010
Location: Poland
Posted: 28th Mar 2011 20:48
Quote: "I am not shure what you are asking."


Not 'shure' but sure! SURE!


W/E forget about my question before

SH4773R
12
Years of Service
User Offline
Joined: 18th Jan 2010
Location: AMERICA!!!
Posted: 29th Mar 2011 01:15
lol sorry! my phone has auto complete suggestions and i just tap the "shure" instead of the "Sure" a lot of time


My software never has bugs, it just develops random features.
C4: silly putty for men.
Red Eye
14
Years of Service
User Offline
Joined: 15th Oct 2008
Location:
Posted: 29th Mar 2011 16:47
Nice progress so far. Keep this up.

Agent Dink
18
Years of Service
User Offline
Joined: 30th Mar 2004
Location:
Posted: 30th Mar 2011 01:38
Quote: "Why is the unreal engine called unreal? (rhetorical)"


Well, thats the name of their game series too. Just was curious. Thought it might have to do with a game you had planned or some cool new feature. It is a cool name Good luck!

http://lossofanonymity.wordpress.com
SH4773R
12
Years of Service
User Offline
Joined: 18th Jan 2010
Location: AMERICA!!!
Posted: 30th Mar 2011 01:53
@Red eye
Thank you, I'm glad that people support this engine as much as they do

@Agent dink

Quote: "Thought it might have to do with a game you had planned"

I am thinking about making a game with this engine at a later time. Who knows i might call it "Paradox".

Quote: "some cool new feature."

I would like to say that the reason it's called "paradox engine" it that its a paradox how fast it is in relation to all its features, but that would be lying, I think my engine's speed is pretty good for what it offers though.


My software never has bugs, it just develops random features.
C4: silly putty for men.
SH4773R
12
Years of Service
User Offline
Joined: 18th Jan 2010
Location: AMERICA!!!
Posted: 30th Mar 2011 02:43
//////////////////////////////////////////////////////////////
-ENGINE FEATURE POLL-

Hey guys, i'm adding some console commands to my engine one of
them is called "STAT", it will be available for your testing
pleasure in the next beta. But currently it doesn't do much,
heres its current output:

polys rendering: 0
resolution: 0 x 0
depth: 0
loop cycle time (ms): 0
screen fps: 0
objects loaded: 0

what else should I add? or rather what do you want me to add?

(sorry for double post)
//////////////////////////////////////////////////////////////


My software never has bugs, it just develops random features.
C4: silly putty for men.
Design Runner
12
Years of Service
User Offline
Joined: 16th Oct 2010
Location: In my own little world.
Posted: 30th Mar 2011 05:42
First, get jumping working. But after that: mouseover menu.

The quick brown fox jumps over the lazy dog
SH4773R
12
Years of Service
User Offline
Joined: 18th Jan 2010
Location: AMERICA!!!
Posted: 30th Mar 2011 05:53 Edited at: 30th Mar 2011 05:53
Quote: "First, get jumping working. But after that: mouseover menu."


I believe you misunderstood my question, everything you mentioned is all being worked on and will be completed very soon. What I am asking for in the post above is what in-game console features you guys want.


My software never has bugs, it just develops random features.
C4: silly putty for men.
xilith117
13
Years of Service
User Offline
Joined: 1st Nov 2009
Location:
Posted: 30th Mar 2011 18:20
Hey this if pretty awesome! When you wanted that icon for the scripts i was curios about the engine you said you were working on then i did a little "cyber stalking" and tracked down this thread via your username. this is really coming along quite nicely! keep up the awesome work!

SH4773R
12
Years of Service
User Offline
Joined: 18th Jan 2010
Location: AMERICA!!!
Posted: 31st Mar 2011 01:06 Edited at: 31st May 2011 06:25
Thanks, after i get scripting working and write a script editor it will be your icon's time to shine


My software never has bugs, it just develops random features.
SH4773R
12
Years of Service
User Offline
Joined: 18th Jan 2010
Location: AMERICA!!!
Posted: 2nd Apr 2011 01:55 Edited at: 28th Apr 2011 03:28
/////////////////////////UPDATE///////////////////////////////
the engine is being rewritten with a faster set of librarys. Also it will be much more organized (the old version is quite sloppy)

the new beta (2.1.2) will be available within a week or two.

Features list for 2.1.2 beta


-in-game debug console
-sparky's collision .dll integration
-muzzle flash


My software never has bugs, it just develops random features.
C4: silly putty for men.
Design Runner
12
Years of Service
User Offline
Joined: 16th Oct 2010
Location: In my own little world.
Posted: 2nd Apr 2011 06:59
This is coming along very quickly and nicely. Great job!

The quick brown fox jumps over the lazy dog
SH4773R
12
Years of Service
User Offline
Joined: 18th Jan 2010
Location: AMERICA!!!
Posted: 2nd Apr 2011 07:04
Thank's! sparky's sure giving me quite a headache though :/


My software never has bugs, it just develops random features.
C4: silly putty for men.
kamac
12
Years of Service
User Offline
Joined: 30th Nov 2010
Location: Poland
Posted: 2nd Apr 2011 09:22
What problems you have with it ? We will help

Red Eye
14
Years of Service
User Offline
Joined: 15th Oct 2008
Location:
Posted: 2nd Apr 2011 13:24
Have you got msn, so we can chat a bit?

SH4773R
12
Years of Service
User Offline
Joined: 18th Jan 2010
Location: AMERICA!!!
Posted: 2nd Apr 2011 19:28 Edited at: 2nd Apr 2011 19:35
@karmac I have actully started a thread on it in the dbp board. http://forum.thegamecreators.com/?m=forum_view&t=183471&b=1&p=0

But baxslash has been helping me aton, and I think iv allmost got the problem sorted out.

@redeye no I don't have one, ill look into making one though.

Edit: made one and added you. Just approve and we can start talking.


My software never has bugs, it just develops random features.
C4: silly putty for men.
SH4773R
12
Years of Service
User Offline
Joined: 18th Jan 2010
Location: AMERICA!!!
Posted: 7th Apr 2011 05:30
Blog started, if you wish to see every single update to this project from now on, go there!

http://paradoxengine.blogspot.com/


My software never has bugs, it just develops random features.
C4: silly putty for men.
Red Eye
14
Years of Service
User Offline
Joined: 15th Oct 2008
Location:
Posted: 7th Apr 2011 15:25
Gonna follow it! Staying tuned! I am working on a blog myself too!

SH4773R
12
Years of Service
User Offline
Joined: 18th Jan 2010
Location: AMERICA!!!
Posted: 8th Apr 2011 01:05
Quote: "Gonna follow it! Staying tuned! I am working on a blog myself too!"


Cool, do you have a link to it?


My software never has bugs, it just develops random features.
C4: silly putty for men.
Red Eye
14
Years of Service
User Offline
Joined: 15th Oct 2008
Location:
Posted: 8th Apr 2011 10:49
Quote: "Cool, do you have a link to it?"


Yeah, havent put anything online yet. And background will be fixed soon. http://quadradevkit.blogspot.com/

SH4773R
12
Years of Service
User Offline
Joined: 18th Jan 2010
Location: AMERICA!!!
Posted: 9th Apr 2011 01:10
following


My software never has bugs, it just develops random features.
C4: silly putty for men.
heyufool1
13
Years of Service
User Offline
Joined: 14th Feb 2009
Location: My quiet place
Posted: 9th Apr 2011 06:42 Edited at: 9th Apr 2011 06:43
Good start! My only real question is, what will set this apart from FPSC? Why would I use your engine over FPSC which has been in development for years and is proven to work? Sorry if that sounds harsh, but it's an honest question. Also, following your blog

@Red Eye - Following your blog too. It's nice to know what competition I got in the engine department

"So hold your head up high and know, it's not the end of the road"
Switch Game Engine
Red Eye
14
Years of Service
User Offline
Joined: 15th Oct 2008
Location:
Posted: 9th Apr 2011 12:38
Cool, guys!

All we need now is msn!

SH4773R
12
Years of Service
User Offline
Joined: 18th Jan 2010
Location: AMERICA!!!
Posted: 9th Apr 2011 23:03 Edited at: 30th Aug 2011 17:34
@heyufool1 well a few reasons

1. Its free
2. It will be more flexible
3. About 4 second load times
5. It will have cars (later versions)
6. It will have airplanes (later versions)
7. Dark ai (i know fpsc all ready has it but still)
8. Physics (dark phy or newton)
9. ITS FREE!

no but seriously use whatever you want to use, this engine is for me mostly, but id like the TGC community to get something out of it aswell .

@Redeye I now have MSN I added you.

kamac
12
Years of Service
User Offline
Joined: 30th Nov 2010
Location: Poland
Posted: 9th Apr 2011 23:12
Quote: "I plan to release a lite version for the low low price of credit to me, and keep the full version on my company's drives for awhile before releasing it for free also."


Quote: "1. Its free"


Did i miss something ?

Red Eye
14
Years of Service
User Offline
Joined: 15th Oct 2008
Location:
Posted: 9th Apr 2011 23:24
Quote: "@Redeye I now have MSN I added you."


Haven't got any inventation...

heyufool1
13
Years of Service
User Offline
Joined: 14th Feb 2009
Location: My quiet place
Posted: 9th Apr 2011 23:27 Edited at: 9th Apr 2011 23:27
@Commico Inc - What's your MSN? I would like to chat with you and Red Eye about this engine stuff =)

@Red Eye - Sent a MSN invite

"So hold your head up high and know, it's not the end of the road"
Switch Game Engine
SH4773R
12
Years of Service
User Offline
Joined: 18th Jan 2010
Location: AMERICA!!!
Posted: 10th Apr 2011 00:53 Edited at: 10th Apr 2011 01:07
lukeconnor50@gmail.com

i love how u can use gmail 2 sign up

edit

@red eye
hunh, thats wired, it shows you on my contact list. ill try to send another invite


My software never has bugs, it just develops random features.
C4: silly putty for men.
SH4773R
12
Years of Service
User Offline
Joined: 18th Jan 2010
Location: AMERICA!!!
Posted: 10th Apr 2011 01:11
Quote: "Did i miss something ?"

free as in no money, credit as in something like "powered by paradox engine" at your game start.

to make it clear:

Paradox costs no money at all.


My software never has bugs, it just develops random features.
C4: silly putty for men.
kamac
12
Years of Service
User Offline
Joined: 30th Nov 2010
Location: Poland
Posted: 10th Apr 2011 11:10 Edited at: 10th Apr 2011 11:13
Oh, this is what you meant . If it is good, i would use it for my nearest game else way, expect competition .
But there is one problem, you didn't release the engine yet.

SH4773R
12
Years of Service
User Offline
Joined: 18th Jan 2010
Location: AMERICA!!!
Posted: 10th Apr 2011 19:38
It pains me to tell you but it is still far from done, however if you want I could get it to a use able form you can start on your game with that and then migrate over to the full release.

This is still very much a WIP. I am very glad you even considered using my engine


My software never has bugs, it just develops random features.
C4: silly putty for men.
kamac
12
Years of Service
User Offline
Joined: 30th Nov 2010
Location: Poland
Posted: 11th Apr 2011 22:26
Quote: "This is still very much a WIP."


Lol, NP. It's just hard to make engine by yourself. I mean... it takes some time & i am lazy .

Design Runner
12
Years of Service
User Offline
Joined: 16th Oct 2010
Location: In my own little world.
Posted: 25th Apr 2011 02:42
I have been following the blog, but not a lot has been happening. Just wondering if we could get some screen shots of your progress with shaders. This sounds amazing so far.

SH4773R
12
Years of Service
User Offline
Joined: 18th Jan 2010
Location: AMERICA!!!
Posted: 28th Apr 2011 01:47 Edited at: 28th Apr 2011 01:48
Sorry for late post,

Ill get some screen shots asap but I'm having some issues with cameras, the application "stops working" when ever I create a camera :/ and yes i am doing it in order. Oh well ill fiddle with it, if anyone knows a fix please lemme know.

And, Design Runner do you have a MSN?


My software never has bugs, it just develops random features.
C4: silly putty for men.
Design Runner
12
Years of Service
User Offline
Joined: 16th Oct 2010
Location: In my own little world.
Posted: 28th Apr 2011 02:52
Sounds good Commico. And yes, I "THINK" I do. The question is: what is my password I'll get back to you on that.

SH4773R
12
Years of Service
User Offline
Joined: 18th Jan 2010
Location: AMERICA!!!
Posted: 28th Apr 2011 03:24
Best of luck with the password , I have made some progress on collision while I get this camera error sorted out. The collision system is now around ~85% done.


My software never has bugs, it just develops random features.
C4: silly putty for men.
Design Runner
12
Years of Service
User Offline
Joined: 16th Oct 2010
Location: In my own little world.
Posted: 28th Apr 2011 03:35
Well, I made a new account, but Messenger won't work Do you have a yahoo? And great new about the collision. This is turning into something usable

SH4773R
12
Years of Service
User Offline
Joined: 18th Jan 2010
Location: AMERICA!!!
Posted: 28th Apr 2011 04:24 Edited at: 28th Apr 2011 04:33
No I don't have yahoo, I have Gmail. Ill look into making a yahoo though.

EDIT:

Got one its in my little info bar thing


My software never has bugs, it just develops random features.
C4: silly putty for men.

Login to post a reply

Server time is: 2022-12-02 03:55:37
Your offset time is: 2022-12-02 03:55:37