Sorry your browser is not supported!

You are using an outdated browser that does not support modern web technologies, in order to use this site please update to a new browser.

Browsers supported include Chrome, FireFox, Safari, Opera, Internet Explorer 10+ or Microsoft Edge.

AppGameKit Studio Chat / Can not publish a new app on Google Play Store

Author
Message
Lee Rayson
3
Years of Service
User Offline
Joined: 10th Mar 2016
Location:
Posted: 30th Aug 2019 03:42
From Google PlayStore:

Error
This release is not compliant with the Google Play 64-bit requirement

The following APKs or App Bundles are available to 64-bit devices, but they only have 32-bit native code: 5.


See attached file for screen shot of Error.

This is stopping new apps from being released on the Google Play Store.

Attachments

Login to view attachments
Onomatopoesie
User Offline
Joined: 6th Aug 2019
Location: Germany
Posted: 30th Aug 2019 13:37
Maybe it helps if you do not select windows 64-bit in the preferences under the build options? Could it be related to that?
adambiser
AGK Developer
4
Years of Service
User Offline
Joined: 16th Sep 2015
Location: US
Posted: 30th Aug 2019 15:42
@Onomatopoesie: This is about Android exports not meeting current Google Play requirements.
Here's another topic about it.
Both Classic and Studio are affected.
Lee Rayson
3
Years of Service
User Offline
Joined: 10th Mar 2016
Location:
Posted: 31st Aug 2019 03:47
This issue is stopping any income from sales of new apps but also it is highly detrimental to reputation of the AppGameKit suite.

Immediate attention to fixing this problem should be a high priority as any serious developer, like myself, will simply not use, buy or promote your products.

RickV
TGC Development Director
19
Years of Service
User Offline
Joined: 27th Apr 2000
Location: United Kingdom
Posted: 31st Aug 2019 05:38
Hi,

This is a known issue and we'll have a fix for both Classic and Studio next week.
Development Director
TGC Team
adambiser
AGK Developer
4
Years of Service
User Offline
Joined: 16th Sep 2015
Location: US
Conjured Entertainment
AGK Developer
14
Years of Service
Recently Online
Joined: 12th Sep 2005
Location: Nirvana
Posted: 31st Aug 2019 16:19 Edited at: 31st Aug 2019 16:22
Thanks Rick

Even though some of the developers here would stick with AppGameKit and give up on Google instead.

Nice Monopoly they have on Android distributions, but there are other options for independent developers who do not want to be dependent on Google. .

Coding things my way since 1981 -- Currently using AppGameKit V2 Tier 1
Imagination Engineer
5
Years of Service
User Offline
Joined: 30th May 2014
Location: Shropshire, United Kingdom
Posted: 6th Sep 2019 18:09
Not fixed yet?
Win 10 Pro - AMD RYZEN 7 Octacore 3.8ghz - 32GB DDR4 - RTX 2070 8GB
TamBam
7
Years of Service
User Offline
Joined: 29th Nov 2011
Location:
Posted: 7th Sep 2019 19:59
please do something we con't upload apk to google play store
frosty45
3
Years of Service
User Offline
Joined: 8th Jul 2016
Location:
Posted: 9th Sep 2019 04:54
I haven't tried a full rollout yet, but I was able to do an internal test rollout a few minutes ago. I did get a warning about the 64-bit compliance but that warning did state that that requirement does not officially go into effect until February 2020. Maybe Google changed it? Sorry I didn't screen cap it.
BraindeaD
11
Years of Service
User Offline
Joined: 30th Mar 2008
Location:
Posted: 9th Sep 2019 05:19
Hi all,
just tried and the 64 bits error message persist for me when upload an APK to production.
Best regards.
fubarpk
Moderator
14
Years of Service
Recently Online
Joined: 11th Jan 2005
Location: Adelaide
Posted: 9th Sep 2019 06:30
Yes its known that it only effects new releases and not updating existing releases
fubarpk
fubarpk on Itch...………...https://fubarpk.itch.io/
fubarpk on googleplay..https://play.google.com/store/apps/developer?id=fubarpk
TamBam
7
Years of Service
User Offline
Joined: 29th Nov 2011
Location:
Posted: 9th Sep 2019 19:52
no even I con't update my already release app . the same 64 bit error .
ruckertheron
2
Years of Service
User Offline
Joined: 12th Nov 2016
Location:
Posted: 9th Sep 2019 21:30
Wow... I have several programs scheduled to release in a few months with different companies and investors who have put a lot of up front money in there projects that have been spent for designers and people who are learning to code on the basic level. (Teenagers who we have employed to do critical thinking, designing icons, and other things. I would hope this is something that can be done about this from an economical stand point especially and also psychological.. These kids are so excited about being able to complete this process. I would hate to have to break the news to the them and take back some of there tuition for college... Thanks
Lee Rayson
3
Years of Service
User Offline
Joined: 10th Mar 2016
Location:
Posted: 10th Sep 2019 03:04
Any date for a fix on this issue?

It seems like a good number of developers, like me, are awaiting this crucial update.
TamBam
7
Years of Service
User Offline
Joined: 29th Nov 2011
Location:
Posted: 10th Sep 2019 03:46
please see this attachment and do as soon as you can . I am with you from 2007 to till now and don't want to move any other language . and for support your hard work I buy all release from you and DLCs also even if not necessary (exanple VR, I never use vr but still I buy this to support your hard-work . ) . but please do something about this error for us , thank you .

Attachments

Login to view attachments
TamBam
7
Years of Service
User Offline
Joined: 29th Nov 2011
Location:
Posted: 10th Sep 2019 19:30
Thanks for the update but the problems / error same .. can any one suggest is that the problems from our site ?
Conjured Entertainment
AGK Developer
14
Years of Service
Recently Online
Joined: 12th Sep 2005
Location: Nirvana
Posted: 11th Sep 2019 01:22 Edited at: 11th Sep 2019 01:29
Paul just updated Classic with a fix for this, so I expect that Studio will see the same fix shortly.

Have a little patience guys, because he is working on it, and it will be resolved soon.

Unless your project is already finished, then I would bet that the fix will be here before you need it.

Coding things my way since 1981 -- Currently using AppGameKit V2 Tier 1
TamBam
7
Years of Service
User Offline
Joined: 29th Nov 2011
Location:
Posted: 11th Sep 2019 03:43
no dear,I am talking about agk classic. the problem is same after update.
BraindeaD
11
Years of Service
User Offline
Joined: 30th Mar 2008
Location:
Posted: 11th Sep 2019 06:01
Hi all,
@TamBan, In AppGameKit classic's new release, you must delete the x86 directory located in yourAGK2directory\Tier 1\Editor\data\android\lib\ path and create again the APK. It'll pass the Google 64bit control.

Regards
Conjured Entertainment
AGK Developer
14
Years of Service
Recently Online
Joined: 12th Sep 2005
Location: Nirvana
Posted: 11th Sep 2019 13:15 Edited at: 11th Sep 2019 13:19
Quote: "no dear,I am talking about agk classic. the problem is same after update. "

Assumed you were talking about Studio, since this is the Studio forum.

The folder removal issue was mentioned in the update thread for Classic, as well as confirmation that uploads work once it's removed. (another reason for assumption)

Good luck

Coding things my way since 1981 -- Currently using AppGameKit V2 Tier 1
TamBam
7
Years of Service
User Offline
Joined: 29th Nov 2011
Location:
Posted: 12th Sep 2019 08:33
Thankyou very much. working after delete the file.
Loktofeit
10
Years of Service
User Offline
Joined: 21st Jan 2009
Location: Sarasota, FL
Posted: 19th Sep 2019 15:33

BrainDeaD, thanks for the info. Just came across this error today, and deleting that directory solved the problem for me.
BraindeaD
11
Years of Service
User Offline
Joined: 30th Mar 2008
Location:
Posted: 19th Sep 2019 16:01
You're welcome, Loktofeit; but I only copy the solution that another partner gave in other topic. Anyway, I'm glad you found it useful!
Best regards!

Login to post a reply

Server time is: 2019-09-22 18:12:52
Your offset time is: 2019-09-22 18:12:52