Sorry your browser is not supported!

You are using an outdated browser that does not support modern web technologies, in order to use this site please update to a new browser.

Browsers supported include Chrome, FireFox, Safari, Opera, Internet Explorer 10+ or Microsoft Edge.

FPS Creator X10 / Mystic-Mod: Official Thread

Author
Message
The Next
Web Engineer
11
Years of Service
Recently Online
Joined: 3rd Dec 2007
Location: United Kingdom
Posted: 14th Aug 2010 23:25
With Mystic anything is possible

I can't answer any of that reliably with my PC I don't lag on anything at all I can fill the map with stuff and still have no trouble even with stock FPSC X10.

Mystic Mod - Putting the fear back into sliced bread since 4th May 2010
Windows 7 Pro, Intel Core 2 Duo 2.8Ghz, 4GB DDR3, Dual nvidia SLI 9800GT 1GB, 1.5TB Hard disk
mgarand
11
Years of Service
User Offline
Joined: 22nd Dec 2007
Location: The Netherlands
Posted: 14th Aug 2010 23:39
This mod is getting better and better, hope to see some nice x10 games!



Creativity is inventing, experimenting, growing, taking risks, breaking rules, making mistakes, and having fun.
Squalker
10
Years of Service
User Offline
Joined: 22nd Apr 2008
Location: Canada
Posted: 15th Aug 2010 02:18
Quote: "MYSTIC MOD IS 4 TIMES THE ORIGINAL MAP SIZE WITH NO LAG?


A FEW QUESTIONS TO BETA TESTERS


1. is this with basic floor nothing else?

2. whats it like with around 20 entities.

better still can you wet my appetite with some info"


FPSC X10 has never had an issue with having lots of entities really as it has GPU instancing... it nothing to have 30-50 enemies on a level at level start...

GPU instancing makes it so the cpu only provides entity details (such as size skin etc) once for a specific type of entity (IE enemy crate gun etc)... then the GPU handles rendering all entities of the same type all over the map in different positions etc...

Which it a big difference over X9 where every entity is handle by the cpu first then sent to gpu...
The Next
Web Engineer
11
Years of Service
Recently Online
Joined: 3rd Dec 2007
Location: United Kingdom
Posted: 23rd Aug 2010 21:56
The latest beta is with the beta testers now guys so when we get feedback we can continue with development but it's looking good so far.

Mystic Mod - Putting the fear back into sliced bread since 4th May 2010
Windows 7 Pro, Intel Core 2 Duo 2.8Ghz, 4GB DDR3, Dual nvidia SLI 9800GT 1GB, 1.5TB Hard disk
Squalker
10
Years of Service
User Offline
Joined: 22nd Apr 2008
Location: Canada
Posted: 24th Aug 2010 03:06
will 1.04 be released ?? If all goes well with the tests..
Soviet176
9
Years of Service
User Offline
Joined: 19th Sep 2009
Location: Volgograd
Posted: 24th Aug 2010 05:32
Quote: "The latest beta is with the beta testers now guys so when we get feedback we can continue with development but it's looking good so far.
"


It's looking awesome so far, you guys will be impressed by far.

Putting fear back into sliced bread since 4th May 2010
Le Shorte
10
Years of Service
User Offline
Joined: 6th Apr 2009
Location: Wisconsin
Posted: 24th Aug 2010 06:10
Yeah, this update is insane. Don't expect a release soon, though. Bugs galore. Budo's fixed nearly 10 bugs today, and I expect my inbox to be flooded next time I check it

What if your toaster was possessed?
budokaiman
FPSC Tool Maker
9
Years of Service
User Offline
Joined: 24th Jun 2009
Playing: Hard to get
Posted: 24th Aug 2010 19:38
Quote: "will 1.04 be released ??"

It will, I may (hopefully) be getting some more free time soon, so that I can work on 1.0.4 and the other update.

Putting the fear back into sliced bread since 4th May 2010
Le Shorte
10
Years of Service
User Offline
Joined: 6th Apr 2009
Location: Wisconsin
Posted: 24th Aug 2010 23:39
9 fixes in my inbox already today
I can't wait to see the posts when this is revealed.

What if your toaster was possessed?
WWIV Studios
9
Years of Service
User Offline
Joined: 10th Sep 2009
Location: Atlanta,Georgia
Posted: 26th Aug 2010 06:37
Its cool to see that X-10 is still thriving

TheConnorian
9
Years of Service
User Offline
Joined: 18th Dec 2009
Location: I\'m in ur game, pwning ur noobs
Posted: 3rd Sep 2010 16:14
Arrrgh please tell us what the new feature is please! im in pain anyways keep up the good work looks amazing so far.
Le Shorte
10
Years of Service
User Offline
Joined: 6th Apr 2009
Location: Wisconsin
Posted: 4th Sep 2010 04:47
I have sworn secrecy to Budo and Jason about this feature.
*cliche time, everyone!*
If I told you, I'd have to destroy your computer.

What if your toaster was possessed?
Soviet176
9
Years of Service
User Offline
Joined: 19th Sep 2009
Location: Volgograd
Posted: 4th Sep 2010 05:40
And eat your babies

Putting fear back into sliced bread since 4th May 2010
RoxasXIII
10
Years of Service
User Offline
Joined: 9th Aug 2008
Location: Where ever you are not.
Posted: 4th Sep 2010 14:15
Quote: "And eat your babies"

Nom nom nom..

Too much to do with too little time.
TheConnorian
9
Years of Service
User Offline
Joined: 18th Dec 2009
Location: I\'m in ur game, pwning ur noobs
Posted: 4th Sep 2010 15:50
If you cant tell me WHAT it is then at least tell me WHEN it is coming so i can rest in peace (not the dead kinda rest in peace).
science boy
10
Years of Service
User Offline
Joined: 3rd Oct 2008
Location:
Posted: 4th Sep 2010 15:59 Edited at: 4th Sep 2010 16:00
eat your babies and kill mans best friend (the computer)

what kind of sick beta testers are you?

p.s. i noticed daniel is back as he been in touch with any of you guys yet?

when it does arrive i am going to do a remake of one of the first games i ever played(this is the eighties) bruce lee for the c-64.

and yes boy should maybe be old dude but 'science old dude' does not flow.

ok will it be ready for my 40th birthday in february?





an unquenchable thirst for knowledge of game creation!!!
budokaiman
FPSC Tool Maker
9
Years of Service
User Offline
Joined: 24th Jun 2009
Playing: Hard to get
Posted: 4th Sep 2010 16:17 Edited at: 4th Sep 2010 16:18
Quote: "ok will it be ready for my 40th birthday in february?"

Definitely. I'll put a temporary stop on the unannounced feature and start focusing again on 1.0.4, because I keep forgetting to work on it.

Quote: "p.s. i noticed daniel is back as he been in touch with any of you guys yet?"

No, I haven't heard from him at all. Whatever, though.

Putting the fear back into sliced bread since 4th May 2010
The Next
Web Engineer
11
Years of Service
Recently Online
Joined: 3rd Dec 2007
Location: United Kingdom
Posted: 4th Sep 2010 17:58
I can see its completion much earlier than that it will be great and it will open up a whole list of requests from you guys i'm sure it really opens up lots of opportunities.

Mystic Mod - Putting the fear back into sliced bread since 4th May 2010
Windows 7 Pro, Intel Core 2 Duo 2.8Ghz, 4GB DDR3, Dual nvidia SLI 9800GT 1GB, 1.5TB Hard disk
science boy
10
Years of Service
User Offline
Joined: 3rd Oct 2008
Location:
Posted: 4th Sep 2010 18:06
well thats something not too far away. i just wanna unleash my new gcard on the large turf.
then i will have to think how to get a 2d concept into 3d without it being naff!
jumping for lanterns is easy and so is moving platforms and spikes etc. but the green budda guy and the kung fu part is gonna be a mind boggle. infact in the 2d 80s classic you could be the green budda guy. so multi player option there too.


anyway enough blah. just keep it up budo and you sick beta testers.

and have a great wknd.

an unquenchable thirst for knowledge of game creation!!!
Soviet176
9
Years of Service
User Offline
Joined: 19th Sep 2009
Location: Volgograd
Posted: 4th Sep 2010 19:25
Quote: "No, I haven't heard from him at all. Whatever, though."


Kinda messed up lol..

Putting fear back into sliced bread since 4th May 2010
science boy
10
Years of Service
User Offline
Joined: 3rd Oct 2008
Location:
Posted: 4th Sep 2010 21:33
i was just asking as i saw recent activity on x9 forums. and i think mystic is your baby now ( steady beta testers ) and so i agree whatever.


an unquenchable thirst for knowledge of game creation!!!
budokaiman
FPSC Tool Maker
9
Years of Service
User Offline
Joined: 24th Jun 2009
Playing: Hard to get
Posted: 5th Sep 2010 01:27
Quote: "and i think mystic is your baby now ( steady beta testers )"

LOL, that was great.

Putting the fear back into sliced bread since 4th May 2010
jules
8
Years of Service
User Offline
Joined: 19th May 2010
Location:
Posted: 6th Sep 2010 20:36
Hi there i´m new at mystic mod thing =)
I need help, i download the Mystic-Mod Installer and try to install it but it crashes a the half and then my fpsc won´t start anymore... i must reinstall it and now i´m here. can someone please tell me what i can do? i need the mystic mod for my fpsc x10 that my game framerate will be faster.
here my PC:
I´ve got a Intel Core 2 Duo CPU E6850 @ 3.00 GHz, 3.00GHz
4,00 GB RAM
Windows 7 Ultimate 32 bit system
I´ve got a NVIDIA GeForce 9600 GT 512 MB RAM
My windows performance index:
Processor 6,3
RAM 6,3
Graphic 6,7
Graphic Games 6,7
primary hard disk 5,9
I´ve got all drivers up to date and i´ve got the fpsc x10 up to date
And is there a version of mystic mod that only makes the fpsc faster but not so many text in game and scripting commands and the cash hud and so on... i only want to make the fpsc x10 game faster...
thank you so much for your answer =)
jules
8
Years of Service
User Offline
Joined: 19th May 2010
Location:
Posted: 6th Sep 2010 23:47
when will the finished mystic mod be released? I mean no beta version
jules
8
Years of Service
User Offline
Joined: 19th May 2010
Location:
Posted: 7th Sep 2010 00:11
okay i install mystic mod and got a problem^^
i use the zombie apocalypse and the mature patch i´ve got 1.11 mature
if i shot a zombie without the mystic mod the ragdoll worked but now the zombie i mean i kill him and he is not there he dissapears... someone can help me? btw nice framerate =)
The Next
Web Engineer
11
Years of Service
Recently Online
Joined: 3rd Dec 2007
Location: United Kingdom
Posted: 7th Sep 2010 00:43
You may need to re-install the mature patch it should leave Mystic Mod in place but ensure that the rag-doll is enabled if that doesn't work maybe Budokaiman can shed some light. Does this happen on all characters or only the zombie pack.

I'd say Mystic mod is already a stable release with new versions being added on top of that release it's not really a beta version i don't think.

Mystic Mod - Putting the fear back into sliced bread since 4th May 2010
Windows 7 Pro, Intel Core 2 Duo 2.8Ghz, 4GB DDR3, Dual nvidia SLI 9800GT 1GB, 1.5TB Hard disk
budokaiman
FPSC Tool Maker
9
Years of Service
User Offline
Joined: 24th Jun 2009
Playing: Hard to get
Posted: 7th Sep 2010 01:36
Well, I'm glad that you were able to get it installed.

As for the ragdoll issue, I've heard of this happening, but I've never encountered it myself. I did change the source slightly, to automatically have ragdoll, no matter if you have the patch installed or no, so after next release, it should not happen. As for the time of next release, I don't know. I am working on some bug fixes right now.

Putting the fear back into sliced bread since 4th May 2010
jules
8
Years of Service
User Offline
Joined: 19th May 2010
Location:
Posted: 7th Sep 2010 19:20
Yeah i installed it =) It´s not a beta version? cool to hear!
You know i´m working on a commercial game wih my "crew". We are working hard in every
free minute we have. Can I use the Mystic Mod for commercial games? Cause our game will rock
and the mystic mod framerate and other features are sooo awesome! You will be in our credits and
everything.
Did i have blood and ragdolls if i install the mystic mod on an fps creator x 10 which is not the
mature 1.11. i mean the 1.11 (Teen) version?
The Mystic Mod is awesome, but i got a new question:
How can i delete the Cash Bank Hud? I don´t need this thing in my game. The second thing is, that
in the left down corner there is a Mystic Mod Text. How can i get this away? I mean ok you
will show that i´m using it but what if i put the mystic mod and your name and whatever you want
in the 3d animation intro from our game?
I will be so happy if my fpsc x10 will run with mystic mod, don´t show the cash hud, got ragdolls
and blood and didn´t show the mystic mod text. Can you help me with that?
I didn´t see a commercial game that is made with fps creator x10 and our game pushing the
Fpsc x10 to the edges and blowing all away.
I hope you can help me/us to live my/our dream and bring a game in the stores.
Sorry for the bad english =)
Thank you for your answers
budokaiman
FPSC Tool Maker
9
Years of Service
User Offline
Joined: 24th Jun 2009
Playing: Hard to get
Posted: 7th Sep 2010 19:32 Edited at: 7th Sep 2010 19:33
Quote: "Can I use the Mystic Mod for commercial games?"

Yes.

Quote: "Did i have blood and ragdolls if i install the mystic mod on an fps creator x 10 which is not the
mature 1.11. i mean the 1.11 (Teen) version? "

Not in the current version. In the current version, you will need the mature patch installed.

Quote: "How can i delete the Cash Bank Hud?"

Find the file:
C:\Users\UserName\Documents\FPSC X10 Files\languagebank\english\gamebank\mygame\setuplevel.fpi
and replace the text with:


Quote: "How can i get this away?"

It only appears in the test game, once you build your game, it will not appear.

I hope that all of that helps.

Putting the fear back into sliced bread since 4th May 2010
jules
8
Years of Service
User Offline
Joined: 19th May 2010
Location:
Posted: 7th Sep 2010 19:34
dude you are so nice and awesome thank you for the fast and great support!
awesome!
Nomad Soul
12
Years of Service
User Offline
Joined: 9th Jan 2007
Location: United Kingdom
Posted: 9th Sep 2010 19:52
Hi X10 users,

Could one of you please post a list of the bug fixes and features which have now been implemented in the latest release?

When I first started reading this thread there were a bunch of things planned but I was wondering how far this mod has come along since then?

Thanks

Le Shorte
10
Years of Service
User Offline
Joined: 6th Apr 2009
Location: Wisconsin
Posted: 10th Sep 2010 01:43
Ragdoll without mature patch
AirMod Recoil
Flashlight (at least in the beta...not sure if it's in a release yet)
Super Secret Epic Sauce Feature
All of the AI conditions and commands on the first post
4x map size
Timer system
Improved performance
etc.
etc.
etc.


Too much stuff for anyone to really remember has gone into this.

What if your toaster was possessed?
Soviet176
9
Years of Service
User Offline
Joined: 19th Sep 2009
Location: Volgograd
Posted: 10th Sep 2010 02:37
And lots more planned.

Putting fear back into sliced bread since 4th May 2010
The Next
Web Engineer
11
Years of Service
Recently Online
Joined: 3rd Dec 2007
Location: United Kingdom
Posted: 10th Sep 2010 11:57
Quite an impressive list really you can't just expect things to be added budokaiman does not get paid for making this mod and does it in his free time.

If you ask very nicely he will most likely find time to work on anything but unlike Lee and paid developers this is comes last after any work/education that may need doing.

Mystic Mod - Putting the fear back into sliced bread since 4th May 2010
Windows 7 Pro, Intel Core 2 Duo 2.8Ghz, 4GB DDR3, Dual nvidia SLI 9800GT 1GB, 1.5TB Hard disk
Nomad Soul
12
Years of Service
User Offline
Joined: 9th Jan 2007
Location: United Kingdom
Posted: 11th Sep 2010 15:13
Yeah this does like quite cool.

Think I might install this over the weekend and give it a go.

Nice work guys.

jules
8
Years of Service
User Offline
Joined: 19th May 2010
Location:
Posted: 13th Sep 2010 22:39
i install the mystic mod at my fpsc 1.11 (teen not mature!) and the ragdoll still doesn´t work... what can i do? with my mature version they didn´t work, too. You said to me install it on the teen version and it will work but it doesn´t... help me =/
budokaiman
FPSC Tool Maker
9
Years of Service
User Offline
Joined: 24th Jun 2009
Playing: Hard to get
Posted: 13th Sep 2010 22:41
No I didn't. I said:

Quote: "Not in the current version. In the current version, you will need the mature patch installed."


Putting the fear back into sliced bread since 4th May 2010
seth zer0
12
Years of Service
User Offline
Joined: 22nd Apr 2006
Location: Fort Walton Beach, FL
Posted: 13th Sep 2010 22:42
Mature is the way you need to go, it has the rag dolls.

jules
8
Years of Service
User Offline
Joined: 19th May 2010
Location:
Posted: 13th Sep 2010 22:51 Edited at: 13th Sep 2010 23:16
i install the mature patch and then the enemy has no ragdoll, too! i write this problem earlyer in this thread:
"i use the zombie apocalypse and the mature patch i´ve got 1.11 mature
if i shot a zombie without the mystic mod the ragdoll worked but now with the mystic mod the zombie i mean i kill him and he is not there he dissapears... "
i know you said that i need the mature patch but it doesn´t work... i´ve got your mystic mod 1.0.3 can i have 1.0.4 that it works?
budokaiman
FPSC Tool Maker
9
Years of Service
User Offline
Joined: 24th Jun 2009
Playing: Hard to get
Posted: 13th Sep 2010 23:21
Have you made sure that the death script is DarkDestroy.fpi, or whatever it is?

Putting the fear back into sliced bread since 4th May 2010
jules
8
Years of Service
User Offline
Joined: 19th May 2010
Location:
Posted: 13th Sep 2010 23:24 Edited at: 13th Sep 2010 23:32
yes i got that as death script but i shot him he disapears and the weapon falling to the ground or is there another mature blood patch i didn´t have? i´ve got the 1.01 mature patch and then patch it to 1.11
jules
8
Years of Service
User Offline
Joined: 19th May 2010
Location:
Posted: 13th Sep 2010 23:56
dude i don´t know how, but it worked now =) i never will deinstall something =) now i can start with the game hehe. btw my zombies from zombie apocalypse are still making the fps x 10 a little bit slow. only 3 of them are given me a framerate like 20 of the standart enemys from the x 10... hmm hope i can fix it. any idea?
Squalker
10
Years of Service
User Offline
Joined: 22nd Apr 2008
Location: Canada
Posted: 14th Sep 2010 04:09 Edited at: 14th Sep 2010 04:10
Quote: "only 3 of them are given me a framerate like 20 of the standart enemys from the x 10... hmm hope i can fix it. any idea? "


try to use only 1 or 2 different character types per level....

x10 uses GPU instancing to allow lots of character per level..

this means if you place 1 enemy on a level then make copies of the same character all over the level then you can have tons of characters... You'll have good performance... this is do to the fact the cpu only handles that enemy types info once and then the gpu renders all the other enemies of the same type..

..but if you have several different enemy types on the level at the same time you get a lot of slow down this happens in x9 as well.. this is cause by the cpu handling to many different types of enemy logic at the same time which hits the frame rate hard...

to get around this you need to be creative when placing enemies... use a trigger zone to spawn a group of different enemies as you approach a certain area of your level... once those enemies have been cleared, have your level designed to trigger the next group as the player approaches that area... and so forth so on threw out the level..
jules
8
Years of Service
User Offline
Joined: 19th May 2010
Location:
Posted: 15th Sep 2010 20:58
ok i know what you mean this is cool, i will do it =)
i got another problem with the mystic mod. I create a room and a light in the centre. ambient light on 8 and i got lines between every segment (wall and floor lines everywhere...) i made a screenshot that you see what my problem is. i hope someone here can help me (by the way - awesome how fast you answer my questions here! thanks for the nice support!)

Squalker
10
Years of Service
User Offline
Joined: 22nd Apr 2008
Location: Canada
Posted: 15th Sep 2010 21:57
Quote: "I create a room and a light in the centre."


there are a couple of way to get around this issue... you can move you lights positioning a little to correct the way light map is created....

the other is adjust the lighting map quality in settings file... set it to 50 or higher to generate a better quality light map...
jules
8
Years of Service
User Offline
Joined: 19th May 2010
Location:
Posted: 15th Sep 2010 22:14 Edited at: 15th Sep 2010 22:50
i set it on 50 but it down´t work...
Squalker
10
Years of Service
User Offline
Joined: 22nd Apr 2008
Location: Canada
Posted: 16th Sep 2010 05:13
Quote: "i set it on 50 but it down´t work..."


Make sure you run fps cleaner anytime you makes changes like that so it gets rid of the old Dbo and Bin files.... also try adjust the position of the light slightly... You'll just have to keep tweaking it to you get where your happy with it..
jules
8
Years of Service
User Offline
Joined: 19th May 2010
Location:
Posted: 16th Sep 2010 21:37
ok i will try it but why i got this failure never before? i add light where i want and everything and now it didn´t work right? why?
Squalker
10
Years of Service
User Offline
Joined: 22nd Apr 2008
Location: Canada
Posted: 16th Sep 2010 21:55
Quote: "ok i will try it but why i got this failure never before? i add light where i want and everything and now it didn´t work right? why?"


Who knows really could a number of things really... the number of lights on the level etc.... just keep tweaking it and I am sure you'll get it sorted..
nathan 24
9
Years of Service
User Offline
Joined: 22nd Jun 2009
Location:
Posted: 17th Sep 2010 22:04
Amazing work guys Keep it up!!!!

Thanks

Nathan

Login to post a reply

Server time is: 2019-04-21 18:16:27
Your offset time is: 2019-04-21 18:16:27